Členské aktuality

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ VYSKOČIL, KROŠLÁK A PARTNEŘI S.R.O. SE PŘIPOJUJE K PLATFORMĚ ONE SKY CLAIMS SOLUTIONS JAKO JEJÍ ZAKLÁDAJÍCÍ ČLENSKÁ KANCELÁŘ

Dne 5. prosince 2019 bylo ve Valletě (Malta) oznámeno, že se společnost Vyskočil, Krošlák a partneři s.r.o., advokátní kancelář stává jednou z advokátních kanceláří, které se připojují, již od samotného spuštění služby, k platformě One Sky Solutions (dále jen „OSS“). OSS se zaměřuje na řešení tzv. EU261 zákaznických sporů, jakož i sporů podle Montrealské úmluvy ve vztahu k letecké přepravě. OSS formálně zahájila svůj provoz na Světovém leteckém summitu CAPA konaném právě na Maltě.

OSS zavádí inovativní přístup, jak pomoci leteckým společnostem řešit jejich rostoucí počet případů uplatňování nároků cestujících v souvislosti s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 261/2004, kterým se stanoví společná pravidla náhrad a pomoci cestujícím v letecké dopravě v případě odepření nástupu na palubu, zrušení nebo významného zpoždění letů (dále jen „EU261“) a Montrealskou úmluvou o sjednocení některých pravidel o mezinárodní letecké přepravě. OSS poskytuje cloudovou platformu, která spojuje letecké společnosti na všech hlavních evropských trzích s právními experty (jako je Vyskočil, Krošlák a partneři s.r.o., advokátní kancelář), kteří mohou leteckým společnostem pomoci pohotově posoudit, zda jsou v daném případě povinny hradit škodu nebo se bránit u soudu. Tato platforma také poskytuje call centrum, které může, jménem letecké společnosti, kontaktovat samotné cestující za účelem sjednání dohody o vypořádání jejich nároku.

Advokátní kancelář Vyskočil, Krošlák a partneři s.r.o. poskytuje právní služby napříč všemi právními odvětvími, specializující se mimo jiné na letecké právo, včetně poskytování pomoci leteckým společnostem v souvislosti s uplatňováním nároků cestujících v oblasti působnosti EU261 a Montrealské úmluvy. Naše členství v OSS, a využívání s tím spojených synergií a dalších výhod poskytovaných platformou OSS, nám umožňuje ještě účinnější vyřizování těchto nároků. Těšíme se na pomoc leteckým společnostem v této složité a nákladné právní oblasti.

Pro více informací o Advokátní kanceláři Vyskočil, Krošlák a partneři s.r.o., prosím navštivte www.akvk.cz.

Pro více informací o OSS, prosím navštivte www.one-sky-solutions.com