Členské aktuality

Deloitte posiluje v oblasti finančních rizik

Oddělení řízení rizik Deloitte posílil od června Petr Strnad. Stal se ředitelem pro oblast finančních rizik. Je součástí týmu pod vedením partnera Nika Černomorského.

„Náš tým se rozrůstá o velkého odborníka ve finančním sektoru. Obor detailně poznal v různých rolích, včetně řízení rizik, což nám umožňuje nabízet klientům ještě kvalifikovanější služby,“ říká Nik Černomorský, partner a lídr oddělení řízení rizik.

Petr Strnad se v Deloitte soustředí především na klíčové, rozsáhlé a komplexní projekty v oblasti financí a bankovnictví. Má v tomto sektoru téměř dvacetileté zkušenosti. Zastával řadu vrcholných manažerských pozic – od ředitele řízení rizik přes provozního ředitele po členství v představenstvu. Působil v univerzální i korporátní bance, penzijní společnosti a stavební spořitelně v Česku a na Slovensku.

Během kariéry se Petr Strnad věnoval financím, investicím, provozním oblastem včetně řízení back-office, IT či compliance a postupně všem hlavním kategoriím rizik (tržní, AML, kreditní, operační). Vystudoval finanční a pojistnou matematiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy a Evropskou integraci na Vysoké škole ekonomické v Praze.