Členské aktuality

Letní slavnosti staré hudby 2019

Už dvě desetiletí jsou Letní slavnosti staré hudby dominantou pražské letní kulturní scény. Letošní ročník probíhal od 11. července do 6. srpna a slavnostně jej uzavřel velkolepý program ve Dvořákově síni Rudolfina s názvem Večer pro krále, vytvořený ve spolupráci s prestižním Centrem barokní hudby ve Versailles (Centre de musique baroque de Versailles), na níž se podílí také Francouzský Institut.
 

Partnerem večera byla i Francouzsko-česká obchodní komora, která na Večer pro krále pozvala své členy.

 

Festival si zakládá na pečlivém propojení hudby s prostředím, posluchači tak mohli navštívit zámek v Tróji, Anežský a Břevnovský klášter nebo v kostel svatých Šimona a Judy.

V rámci doprovodného programu v podobě představení commedie dell’arte, ve kterém zazářil italský harlekýn Enrico Bonavera, se pak diváci mohli potěšit kultivovaným prostředím saly terreny v areálu Valdštejnské zahrady.

Jubilejní ročník festivalu navštívilo 3500 posluchačů, kteří měli možnost poslechnout si umělce a ansámbly z deseti zemí, včetně České republiky. Čtyři záznamy koncertů a jeden přímý přenos přenášel také Český rozhlas Vltava, který záznamy festivalových koncertů poskytuje do sítě Evropské vysílací unie (EBU).