COVID-19  •  Členské aktuality

Lihovar Tereos TTD vyrábí dezinfekční prostředky, přednostně pro nemocnice a potravinářské podniky

Společnost Tereos TTD jako největší výrobce lihu v České republice, který slouží jako základní surovina pro výrobu dezinfekčních prostředků, začíná v souladu se specifikací Ministerstva zdravotnictví ČR a Světové zdravotnické organizace vyrábět dezinfekční prostředek Anti-COVID. Výrobou dezinfekce Anti-COVID tak reaguje na situaci na trhu, kdy je dezinfekčních prostředků nedostatek, a snaží se svým malým dílem přispět k ochraně veřejného zdraví a pomoci s bojem proti pandemii onemocnění Covid-19. 
 
„Jsem nesmírně hrdý na naše zaměstnance, kteří během několika dní dokázali zorganizovat výrobní kapacity tak, abychom mohli Anti-COVID začít vyrábět. Poděkování patří také Ministerstvu zemědělství ČR, Ministerstvu zdravotnictví ČR a Celnímu úřadu pro Pardubický kraj, s jejichž pomocí jsme dokázali během neuvěřitelných dvou dnů vyřídit veškerá potřebná povolení,“ uvedl generální ředitel společnosti Tereos TTD Oldřich Reinbergr. 
 
Společnost chce přednostně uspokojit především poptávku nemocnic, dalších zdravotnických zařízení a potravinářských podniků. Expedice přípravku je připravena od pondělí 23. března v lihovaru Dobrovice u Mladé Boleslavi, nejprve do 1000 litrových IBC obalů se specifikací ADR, později i v menších baleních po 100 a 20 litrech. Veškeré informace včetně přesné specifikace obalů naleznete v nabídkovém listě zde.

http://www.cukrovaryttd.cz/