Členské aktuality

Mouton Rivom: čeští výrobci si zamilují naše nástroje ze slinutých karbidů

Před více než 150 lety francouzský dělník Pierre Ferret jako první na světě vyrobil diamantovou matrici pro tažení drátu. Ta se stala základem dnešního úspěchu francouzské společnosti Mouton Rivom, světové jedničky ve výrobě nástrojů na tváření kovů a obráběcích strojů ze slinutých karbidů. Dalším cílem v rozvoji společnosti je dobýt český trh, a to za podpory obchodního oddělení Francouzsko-české obchodní komory.

Výrobky Mouton Rivom jsou Rolls-Royce mezi obráběcími stroji, jelikož jejich brusky pro vnitřní broušení otvorů a leštící bubny nabízejí nástroje ze slinutých karbidů. Mezi jejich výrobky patří i další nástroje, jejichž kvalita a technologické řešení nemají obdoby. Od května 2019 jsou výrobky Mouton Rivom dostupné i na českém trhu, a to díky zaměstnanci FČOK Josephu Müllerovi, který je zároveň obchodním zástupcem společnosti Mouton Rivom na částečný úvazek.

Slinuté karbidy jsou samy o sobě téma hodné podrobnějšího studia. Pustil se do něj, společně s firemní strategií a technologiemi, také Joseph Müller při návštěvě výrobních závodů Mouton Rivom v blízkosti Lyonu a Dijonu. Ve výrobě strávil několik dní, během kterých sbíral informace jak o procesu výroby, tak o firmě samotné. Po návratu do České republiky začal s překladem jejich internetových stránek do češtiny. Dalším krokem bude navázat kontakt se společnostmi, které už s Mouton Rivom dříve spolupracovaly, a najít nové potenciální klienty na českém trhu.

Už při naší návštěvě na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně jsme si ověřili, že Česká republika je velmi průmyslová země. Jsem přesvědčená, že naše výrobky se velmi záhy uplatní u místních výrobních firem, a to i díky podpoře Francouzsko-české obchodní komory,“ říká za Mouton Rivom koordinátorka vývozu Karine Lobreau.