COVID-19  •  Členské aktuality

Nadace založená skupinou PSA, „Fondation PSA“ věnovala veškeré finanční prostředky na boj proti nemoci Covid-19

  • ​​​Uvolnění veškerých finančních prostředků nadace Fondation PSA, určených původně na výzvy k předkládání projektů pro rok 2020, pro urgentní pomoc v souvislosti s onemocněním Covid-19;
  • Tento dar půjde na podporu mobility organizací pomáhajících nemocným i osamoceným osobám.

„Zdravotní krize, kterou procházíme, ukázala základní a prapůvodní úlohu mobility při uspokojování základních potřeb obyvatel: přístup ke zdravotní péči, lékům, hygienickým potřebám, potravinám. Zdravotní krize vyvolaná onemocněním Covid-19 má na nás všechny přímý dopad, a ještě více postihuje nejzranitelnější a nejosamělejší osoby. V souvislosti s potřebou solidární mobility, kterou vzneslo mnoho sdružení a organizací, se Nadace PSA rozhodla přispět do národního fondu „Tous unis contre le virus“ („Společně proti viru“), jehož odborná komise denně zajišťuje co nejspravedlivější a nejúčinnější rozdělování peněžních prostředků mezi různá sdružení a organizace,“ prohlásila Karine Hillaireau, předsedkyně nadace Fondation PSA.

 „Když vidíme řadu výzev, které před námi stojí a kterým budeme muset v následujících týdnech a měsících čelit, je naše přesvědčení stále jistější: nikdy v moderní historii jsme tolik nepotřebovali vzájemnou pomoc a solidaritu. Pomoc Fondation PSA je v tomto ohledu velmi cenná,“ uvedla Axelle Davezac, generální ředitelka nadace Fondation de France.

Správní rada nadace Fondation PSA se sešla na mimořádném zasedání ve čtvrtek 2. dubna. Rozhodla se přesměrovat všechny finanční prostředky určené na výzvy k předkládání projektů pro rok 2020 na projekty řešení urgentní solidární mobility ve prospěch:

  • mobility těch, kteří pečují o nemocné osoby, včetně domácí pomoci starším nebo zdravotně postiženým;

  • distribuce potravin, zdravotních a hygienických potřeb a pomůcek pro lidi v tíživé situaci nebo izolaci,

  • podpory solidární mobility organizací obecného zájmu, které v tomto období zdravotní krize organizují aktivity v oblastech nezbytných pro život, zejména jde o udržení mobility nejzranitelnějších osob ve venkovských oblastech.