COVID-19

JAK NA TO? Proč je v období krize predikce cash-flow ještě důležitější, než obvykle

Pouze pro členy.

V souvislosti se současnou krizí bude celá řada firem čelit problémům s cash-flow, proto je zcela zásadní se na ně důsledně připravit a odhadnout jejich možný rozsah. Členové výboru FČOK nabídli snadný nástroj pro kontrolu vašeho cash-flow.

Očekáváme, že v závislost na oboru činnosti a nastavených lhůtách splatnosti bude docházet ke zpoždění plateb, přičemž odhadnout jejich objem je poměrně obtížné.

Včasnou přípravou a predikováním cash-flow získáte potřebný čas, který lze využít k jednání s bankou či dodavateli, přehodnocení investičních záměrů nebo vymáhání pohledávek po splatnosti u klientů.

Predikci cash-flow doporučujeme připravovat na týdenní bázi, a to ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé, získáte tím přesný přehled o momentu, kdy je každý měsíc hotovost nejnižší. Například pokud vyplácíte mzdy 10. každý měsíc, zatímco klienti platí 20., bude vaše dno mezi těmito dvěma daty. Zadruhé, pokud budete predikci připravovat každý týden, postupně se budete v této činnosti zdokonalovat a vaše předpovědi budou následně kvalitnější a přesnější.

Dále je třeba zmínit, že příprava predikcí...

Článek je přístupný pouze členům.
Pokračujte ve čtení po přihlášení.

Přihlásit se How to become a member?