Regionální hospodářská komora Brno

[Translate to Tchèque:]

RHK Brno je jednou z největších komor působících v rámci sítě na území ČR. Svým členům poskytuje ve spolupráci s Jihomoravským krajem a statutárním městem Brnem nadstandardní služby. Její činnost obsahuje 3 základní strategické pilíře:

  1. Podpora obchodu
  2. Široké spektrum poradenských a konzultačních služeb
  3. Klubová činnost

Založili jsme a neustále rozvíjíme Centrum mezinárodního obchodu, v jehož rámci organizujeme obchodní mise, realizujeme proexportně orientovanou poradenskou a vzdělávací činnost a součástí tohoto centra je sofistikovaný kurz „Manažer mezinárodního obchodu“.

Velký kus cesty ušel od svého založení před třemi lety také náš INDUSTRY CLUSTER 4.0, který má aktuálně 28 členů z řad strojírenských a IT firem a klade si za cíl posílit konkurenceschopnost a inovační aktivity v oblasti Průmyslu 4.0. V této souvislosti pořádáme každý rok mezinárodní konferenci, další se uskuteční 21. ledna 2020 a bude věnována digitalizaci výroby.

Jsme součástí velkého projektu věnovanému kybernetické bezpečnosti a nově dáváme dohromady platformu „Go green“, která bude podporovat a analyzovat ekologické chování firem.

Vzdělávání, klubová činnost i retroples

Od konce roku 2019 do března roku 2022 bude probíhat realizace nového projektu financovaného prostřednictvím Evropského sociálního fondu s názvem Vzdělávání členů Regionální hospodářské komory Brno II. Projekt je zaměřen na zvýšení úrovně znalostí a dovedností zaměstnanců členských firem RHK Brno a veškeré projektové aktivity budou plně hrazeny z dotačních zdrojů.

Podporujeme síťování firem, každoročně připravujeme několik podnikatelských setkání, výstřední retroples, sportovní akce, dny otevřených dveří a organizujeme neformální setkávání menších skupin firem. Založili jsme Business Club a Ladies Club, v rámci nichž připravujeme setkání se zajímavými osobnostmi z podnikatelského, politického i kulturního života.

Jsme otevřeni všem zájemcům o komorové hnutí i naše jednotlivé aktivity. Pokud chcete naše služby vyzkoušet, přijďte, v případě spokojenosti se můžete stát součástí našeho hyperaktivního společenství.

Jsme víc než jen komora. Jsme business club.