Členské aktuality

Saint-Gobain Adfors investuje tento rok víc jak 45 milionů euro do dvou výrobních závodů v České republice

[Translate to Tchèque:]

Saint-Gobain Adfors postavil výrobní halu s novou výrobní linkou a novými stroji. V rámci investice 5 milionů euro rozšiřuje společnost technické vybavení a rovněž administrativní podporu pro laminovací a izolační tkaniny ve svém závodě v Hodonicích. Předpokladem je navýšit kapacitu produkce o desetitisíce metrů čtverečních za rok. Hlavní navýšení se bude týkat oblasti tapet. Adfors jich bude schopen vyrobit o 9 milionů metrů více oproti minulému roku. Saint-Gobain Adfors produkuje sklovláknité tapety po celém světě už 15 let. Závod v Hodonicích je jediný, který vyrábí tento typ tapet využívaný především v nemocnicích a hotelech díky své vysoké odolnosti.

 

Druhá investice tohoto roku se bude týkat spuštění druhé výrobní linky skelných vláken v Litomyšli, která by měla být plně funkční do poloviny roku 2021. Investice se vyšplhá až na 40 milionů euro. „Tato investice má za úkol podpořit růst počtu našich klientů v Evropě“ dodává Miloš Pavliš, CEO of the Construction Industry Business Unit. Navíc jde také o nabídku nových příležitostí, jak zdůraznil Jérémy Poiret, generální ředitel Industrial Fabrics Europe u Saint-Gobain Adfors. „Těšíme se na to, až plně využijeme naše zkušenosti z výroby skelných vláken, abychom zvýšili svůj podíl v nových segmentech na trhu.“

 

Více o Saint-Gobain ADFORS

Saint-Gobain ADFORS CZ (dříve Saint-Gobain Vertex) je předním výrobcem a zpracovatelem sklovláknitých pramenů v Evropě. Ve svých výrobních závodech v Litomyšli a Hodonicích u Znojma sdružuje primární výrobu skleněného vlákna i jeho následné zpracování. ADFORS CZ nabízí široké portfolio výrobků pro stavebnictví i průmyslové aplikace, jako jsou sklovláknité mřížky (perlinky) ADFORS Vertex®, pásky FibaTape® určené na spoje sádrokartonových desek, sklovláknité tapety Novelio® a výztuže do asfaltových vrstev GLASGRID®. ADFORS CZ zaměstnává téměř 2000 pracovníků. Roční obrat v roce 2017 dosáhl 7,6 miliard Kč.  Je součástí nadnárodní Skupiny Saint-Gobain.

Více informací naleznete na www.adfors.cz nebo www.saint-gobain.cz