Členské aktuality

SIXT patří mezi 10 oceněných Best managed companies

Sixt mezi 10 oceněnými v soutěži společnosti Deloitte.

Ocenění bylo organizováno společností Deloitte. Z registrovaných firem vzešlo 25 finalistů, jejichž management prošel screeningem a mnoho hodin trvajícími pohovory a vyhodnocením ve čtyřech oblastech: strategie, produktivita a inovace, firemní kultura řízení a finanční výkonnost.  Podle těchto kritérií sedmičlenná porota vybírala oceněné. Zasedli v ní zástupci vysokých škol, které se zaměřují na firmy s rodinnou tradicí, viceprezident Svazu průmyslu a obchodu Radek Špicar, šéfka Czech Institute of Directors Monika Zahálková, generální ředitel Citibank pro Česko Michal Nebeský nebo šéfredaktor Hospodářských novin Martin Jašminský.

Porotci hodnotili nejen jak jsou firmy úspěšné obchodně, ale také jak jsou aktivní v kultivaci podnikání, zda mají pozitivní dopad na své zaměstnance, okolí i region a jestli mají dlouhodobou strategii. Zapojit se mohly pouze firmy, které mají roční obrat větší než 250 mil. korun, jsou řízené z Česka a minimálně ze 60 % je vlastní čeští nebo slovenští podnikatelé. Podmínkou pro účast byla minimálně tříletá podnikatelská historie a minimálně 15 zaměstnanců na hlavní pracovní poměr.

SIXT v Česku dosahuje při cca 50 zaměstnancích obratu skoro 1 miliardy českých korun a vloni oslavil 20let svého působení na českém trhu. Hlavními produkty SIXT jsou operativní leasing, správa firemního autoparku, autopůjčovna a pronájem aut s řidičem. Značka SIXT byla původně jako německá firma rodiny Sixt založena v roce 1912.

SIXT v ČR na pobočce Letiště Praha sice byl zasažen zastavením letecké dopravy, ale (již se opět zvedá a v současné době opět navyšuje vozových park) nyní již opět sledujeme navýšení poptávky a adekvátně reagujeme zvyšováním počtu vozidel v nabídce, (s tím, jak se zvedá poptávka). Krizovou dobou pandemie se SIXTu podařilo úspěšně projít díky aktivnímu rozložení obchodních aktivit SIXT, kdy operativní leasing, tvořící většinu obratu společnosti, nadále roste. Společnost tak i v roce 2020 vykazuje hospodářský zisk.