Tegamo a SFH: Česko-francouzská spolupráce při recyklaci třísek z obrábění

Z průmyslové haly na okraji Kladna se ozývají zvuky drcení a lisování. Když vstoupíte do výrobních prostor, naskytne se vám pohled na hromady hliníkových třísek a tři stroje, do nichž se třísky sypou a šnekovým dopravníkem se posouvají k ústí stroje. Na konci z něj, po stlačení lisem, do připravených pytlů padají brikety, které vypadají tak trochu jako velké hliníkové puky. A na každém z nich je logo SFH, protože tato zpracovatelská linka je výsledkem spolupráce české firmy Tegamo a francouzské SFH.

Obě firmy se také společně účastní Mezinárodního strojírenského veletrhu, kde s podporou Francouzsko-české obchodní komory vystavují v rámci Francouzského pavilonu. Tegamo s FČOK spolupracuje také na prospekci trhu a oslovení nových potencionálních klientů na českém trhu.

Spolupráce mezi českou společností Tegamo a francouzskou firmou SFH začala v roce 2011. FČOK tehdy pro SFH hledala distributora na českém trhu a s touto nabídkou oslovila i Tegamo. Vzájemná jednání vyústila v dlouhodobou spolupráci, která pokračuje dodnes. Tegamo pomohlo SFH s dokončením vývoje nového výkonnějšího typu stroje a stalo se jeho prvním uživatelem a majitelem. 

Linka byla vybavena v té době revolučním systémem separace velkých kovových těles obsažených v třískách (zmetky, nástroje, ruční nářadí) a stala se základem pro dnešní recyklační linky. Ty jsou vybaveny právě drtičem třísek se separací cizích těles a odstředivkou řezné kapaliny. Vysušené kovové třísky jsou dopraveny do sběrného kontejneru a rovnoměrně jej naplní díky kontrole čidly, vyřazená velká tělesa padají zvlášť do nádob a řezná kapalina může být filtrována a vracena do výroby. Dalším dílem, který se do systému může přidat, je briketovačka.

Celý systém je navíc pod kontrolou i na dálku a jeho operátor dostává informace o stavu a vytížení stroje přímo přes SMS nebo email do svého telefonu. Při zpracování třísek tak nevznikají prodlevy, linka i kontejner jsou optimálně vytíženy a výrobní firma se o ně nemusí starat. Tegamo stroj na míru nainstaluje, případně obsluhuje, a poskytuje komplexní servis.

Velkou výhodou celého konceptu je jeho modularita, flexibilita a jednotná kvalita výstupního materiálu určeného k dalšímu zpracování ve slévárnách. Tegamo umístilo na českém trhu jak kompletní linky, tak mobilní řešení, které je velice flexibilní a k provozu potřebuje pouze elektrickou zásuvku.

Ekologické a ekonomické

Důvody k oddělení řezných kapalin od třísek z obrábění, případně jejich briketování, jsou ekologické a ekonomické nebo se vzájemně prolínají. Mezi hlavní důvody patří zásadní snížení logistických nákladů a možnost recyklace řezného média a vracení zpět do oběhu. Běžně totiž dosahuje vlhkost hliníkových třísek 20–40 %. Řezné médium je po odvezení pro koncového zpracovatele kovového odpadu přítěží, neboť je pro něj nevyužitelné a musí ho na své náklady likvidovat. Velkým pozitivem celé technologie je její prospěšnost pro životní prostředí. Vede ke snížení objemu nákladní přepravy, napomáhá recyklaci materiálu prodloužením životnosti emulze a snižuje produkci odpadů. Využití technologie společnosti Tegamo je tak pro firmy nejen ekonomicky výhodné, ale také prospěšné životnímu prostředí.

Celou technologii si budete moci prohlédnout na Francouzském pavilonu na veletrhu MSV, na stánku Tegamo + SFH v pavilonu P.