COVID-19  •  Členské aktuality

Up Česká republika pomáhá v nelehké době restauratérům i uživatelům stravenek

Společnost Up Česká republika zavedla v posledních týdnech několik novinek na podporu restauratérů. Snaží se tak alespoň částečně eliminovat negativní ekonomické dopady mimořádných opatření vlády, která byla nařízena v souvislosti s koronavirem.

 

Už na konci března spustil Up Česká republika vyhledávač restauračních zařízení, která fungují i v nouzovém režimu. V současné době jich zde zákazníci naleznou téměř 2 200. Společnost tak chce podpořit nejen potenciální strávníky v lepší orientaci na současném trhu pohostinství, ale hlavně restauratéry, kteří se rozhodli v této nelehké době pokračovat v činnosti.

„Spuštění vyhledávače je jedním z kroků, kterými se v této nepřehledné době snažíme propojit nabídku restaurací a dalších zařízení s poptávkou zaměstnanců,“ říká Stéphane Nicoletti, generální ředitel společnosti Up České republika. K podpoře restaurací s výdejními okénky byla spuštěna masivní facebooková kampaň s regionálním cílením na potenciální zákazníky restaurací v konkrétních krajích.

 

Zrychlené proplácení i zrušení limitu

Další významnou aktivitou, kterou se společnost snaží restauratérům pomoci, je zkrácení lhůty proplácení stravenek restauračním zařízením. „K udržení podnikání drobných podnikatelů je při současné situaci cashflow ohromně důležité, proto jsme se rozhodli proces proplácení zrychlit  
na 3 pracovní dny,“ vysvětluje Stéphane Nicoletti. Zrychlený režim proplácení papírových stravenek Chèque Déjeuner bude platit do konce dubna 2020.

Novinkou uvedenou v návaznosti na mimořádné opatření je i zrušení denního limitu na transakce ve výši 800 Kč. Up ČR tak chce vyjít vstříc požadavkům zaměstnanců, uživatelů elektronických karet eStravenka i smluvních partnerů, kteří v současné době potřebují naplno využít svých elektronických stravenek k mimořádným nákupům ve větším množství nebo pro využití dovážkových služeb potravin a jídel při jejich práci z domova. Toto opatření platí po dobu nouzového stavu vyhlášeného vládou ČR.

 

Rozšiřování partnerské sítě

Ještě před spuštěním vyhledávače fungujících restaurací začal Up Česká republika spolupracovat s e-shopy Rohlik.cz, iTesco.cz a s rozvozovou společností Dáme jídlo. V rámci spolupráce došlo k rozšíření možností plateb o platbu eStravenkou, která funguje také v rámci Google Pay. Jedná se tak o další bezkontaktní způsob platby, který je v současné době z hlediska bezpečnosti preferovaný.