Ze života komory

18. ročník turnaje v pétanque a oslava 25. výročí založení Francouzsko-české obchodní komory

[Translate to Tchèque:]

Turnaj v pétanque, největší akce francouzsko-české podnikatelské komunity, byl zároveň pro Komoru příležitostí oslavit 25. výročí jejího založení!

V zahradách Trojského zámku se konal již tradiční komorový turnaj v pétanque, který letos opět nabídl občerstvení a atmosféru francouzské lidové slavnosti. Ideální způsob, jak po francouzsku a náležitě oslavit stěžejní událost letošního roku - 25 let existence Francouzsko-české obchodní komory. Tento ročník byl s více než 500 účastníky, 14 partnery a téměř 100 přihlášenými týmy největší v historii.

 

Akci ve znamení modro-bílo-červené trikolóry zpestřily francouzské gastronomické speciality a doprovodný program partnerů: otevírání ústřic s Farmstore, popis výroby šumivého vína a ukázka sabrage od firmy Denpap, slepá ochutnávka sýrů s Fransyr, degustace vín s Chez Greg a také možnost vyhrát paddleboard díky soutěži pořádané společností Mazars. Všechny tyto aktivity doplnily večer bohatý na hru, gastronomii, hudbu a samozřejmě navazování kontaktů, který se mohl uskutečnit především díky účasti společností Andros, Nespresso, Jan Becher, Láhve:, France Gourmet, Saint Tropez, Atalian, Renault Trucks, Veolia, Peterka Partners a Manutan

 

V populárním turnaji v pétanque, který byl i letos velmi napínavý a plný náruživé hry, se na třetím místě umístil tým Listík, ve finále bojoval tým ACS&S CO s.r.o. a vítězem letošního turnaje se stal tým Danone. Tři týmy a jejich devět hráčů neodjelo s prázdnou a za svůj talent byli odměněni cenami od našich partnerů.

 

Komora a její partneři věnovali cenné dary také v rámci tomboly u příležitosti oslavy 25. výročí. V nabídce byly luxusní dárky včetně kávovaru Nespresso, večeře pro dvě osoby v Art Deco Hotel Praha Praha, dárkového kosmetického boxu Pierre Fabre a vstupenek na PKF – Pražskou komorní filharmonii. Hlavní cenu získal VÝHERCE: dvě zpáteční letenky na Guadeloupe nebo Martinik od společnosti Air France!

 

Letošní ročník poctili svou návštěvou také J. E. pan Alexis Dutertre, velvyslanec Francie v České republice, a řada významných hostů, včetně zástupců Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, Evropské investiční banky, Zastoupení ČR při Evropské komisi, Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory ČR, Francouzského institutu v Praze, Konzulární rady v ČR (Conseil Consulaire en République tchèque), Francouzsko-slovenské obchodní a průmyslové komory, Česko-italské obchodní komory, Česko-portugalské obchodní komory. Poděkování za společně strávený večer a podporu patří nejen jim, ale také všem partnerům za jejich účast, dary a know-how, díky nimž se oslava výročí vydařila!