Ze života komory  •  Networking

Café du commerce- 2020, rok eko-odpovědnosti!

Věděli jste, kolik jednorázových kelímků se použije každý rok? Více, než 500 miliard, a většina z nich není recyklovatelná.

 

Veolia Česká republika se rozhodla změnit tento trend a vytvořila nové ekologické a alternativní místo, v samém srdci Prahy: Rcafé. Tato kavárna a bistro je nejen krásná, ale také odpovědná, a tak přirozeně přitáhla i pozornost účastníků lednového Café du commerce.

„Ekologie se nakonec týká nás všech“, Roland Bourgeois, předseda správní rady FČOK.

Touto větou zahájil Roland Bourgeois, předseda správní rady FČOK, první Café du commerce roku 2020, za účasti více než 30 hostů.

„Tuto kavárnu jsme nazvali Rcafé. R  jako znovu použít, snížit spotřebu, myslet jinak, recyklovat (z anglického reuse, reduce, rethink, recycle)“. Eva Kučerová, ředitelka komunikace a marketingu Veolia pro Střední Evropu.

Společnost Veolia, jednoho z klíčových aktérů cirkulární ekonomiky, známe po většinou jako správce vodovodní sítě a z oblasti recyklace a energetiky. Ekologická odpovědnost se stala součástí DNA společnosti a jejím posledním konkrétním důkazem je nově otevřená ekologická a alternativní kavárna Rcafé, dříve známá jako Café by Veolia.

Kavárna Rcafé, se nachází v piazze Florentina a její interiér tvoří recyklované materiály. Od rezavého vlnitého plechu na stěnách až po bazarové umyvadlo jde estetický dojem ruku v ruce s principy cirkulární ekonomie v tomto útulném a moderním místě, které je jako stvořené na klidné popovídání si s přáteli nebo kolegy, skleničku vína nebo vody nebo dokonce oběd.

Ekologicky odpovědný přístup je jádrem koncepce a je patrný i v nejmenších detailech. Ručníky jsou vyrobeny z recyklovaného papíru, rukavice z bioplastu a obaly jsou vratné nebo vyrobené z kompostovatelných materiálů. Navíc v Rcafé by Veolia mohou zákazníci využít 10% slevu na čaj nebo kávu, pokud si přinesou vlastní šálek!

Více informací: Facebook du Rcafé

Děkujeme společnosti Veolia za možnost uspořádat Café du commerce v krásných prostorách Rcafé a budeme se těšit na viděnou na únorovém Café du commerce, které hostí členská společnost Bohemia Properties a.s. ve svém pražském Hotelu Leonardo, 3. února.