Ze života komory  •  Networking

Café du commerce mezi zářivými obrazy Rumena Sazdova

Optimistické barvy, postavy v pohybu a atmosféra francouzských kaváren jsou charakteristické pro dílo malíře Rumena Sazdova.

Jeho obrazy odborníci označují za lyrický kubismus, námětem jsou ženy, koně, golf a příležitostně také motivy velkých mistrů. Rumen Sazdov je členem Francouzsko-české obchodní komory a byl také hostitelem listopadového Café du commerce v galerii Café Louvre.

Koncept Café du commerce každé první pondělí v měsíci přivede padesátku hostů z řad členských i nečlenských společnosti FČOK na nová zajímavá místa a je příležitostí k navazování nových obchodních kontaktů i neformálním diskusím. Se sklenkou vína v ruce se o obchodu jedná rozhodně lépe.

Malíř hostům osobně představil třicítku vystavených obrazů a použité techniky. Patří mezi ně figurativní olejomalba, koláže a kašetáže, ale také smalt či dřevoryt. Výstava se v galerii Café Louvre objevila na pouhé tři hodiny, právě u příležitosti Café du commerce. Měla tak charakter premiéry a derniéry během jediného večera a o to intenzivnější zážitek nabídla. Rumen Sazdov byl nejen hostitelem, ale také oslavencem. Letos je mu 60 let a zároveň slaví 30 let od svého příchodu do Česka. Komora Rumenu Sazdovovi srdečně děkuje za partnerství café du commerce.

V prosinci se Café du commerce bude konat v kavárně Art-n-Coffee v pasáži České národní banky. Ponese se opět v uměleckém duchu, neboť kavárna je zároveň výstavní síní pro africké sochy.