Česko se prezentuje na strojírenském veletrhu Global Industrie ve Francii

Českou republiku a její přednosti pro francouzské firmy tam představuje také Francouzsko-česká obchodní komora ve spolupráci s Veletrhy Brno. Mezi dvacítkou českých vystavovatelů figuruje i  Czechtrade, pořadatel oficiální české účasti.

První ročník Global Industrie se konal v březnu 2018, tehdy ještě v Paříži. Na výstavní plochu 100 000 m2 přijelo 2 254 vystavovatelů, kteří přilákali 40 800 návštěvníků. Mezi vystavovateli jsou z velké části finální výrobci strojírenských zařízení. Midest 2019, který je součástí veletrhu Global Industrie, je pak úzce profilovaný veletrh se zaměřením pouze na strojírenské subdodávky. Veletrh se koná v Lyonu, regionu s velkou koncentrací strojírenských firem, od 5. do 8. března 2019.

Zahraniční vystavovatelé představují na Global industrie 40 %, českých firem najdeme na veletrhu celkem dvacet. Patří mezi ně i Francouzsko-česká obchodní komora (FČOK), která poskytuje širokou škálu poradenských služeb českým i francouzským malých a středním firmám, které chtějí podnikat na zahraničním trhu. Každoročně FČOK přispěje takto k rozvoji více než 60 firem, pro něž zpracuje na 110 obchodních projektů, jako jsou studie a analýzy trhu, vyhledání zaměstnanců, založení pobočky nebo správa účetnictví. FČOK je nezávislá organizace, která se samofinancuje.

Francouzsko-česká obchodní komora je také již 16 let pořadatelem Francouzského pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Na 300 metrech výstavní plochy se vždy prezentuje dvacítka francouzským průmyslových podniků, jež zde navazují vztahy s potencionálními českými klienty i dodavateli.

Jednatel Michal Macko a Martin Dytrych jsou na veletrhu Global Industrie v Lyonu na stánku Francouzsko-české obchodní komory 4G 100 až do tohoto pátku.