Členské aktuality

Corinne Pastourel: Komora mi dodala vynikající analýzu českého trhu

Les Vignerons de Fontès vstupují na český trh s růžovými víny.

Corinne Pastourel, Export Manager ve společnosti Mosaique des vins a představitelka skupiny Les Vignerons de Fontès, se obrátila na Francouzsko-českou obchodní komoru, aby využila její pomoc při pronikání na český trh. Tuzemský trh s víny je již poměrně saturován, a proto pro ní byla obchodní mise vedená Komorou velice užitečná. Corinne Pastourel nám popisuje svou zkušenost se službami Komory a své první dojmy z nového prostředí, které podle jejího názoru vyžadovalo obrovské množství analytické práce.

 

Proč jste se obrátila na Francouzko-českou obchodní komoru?

Byla jsem si vědoma toho, že lidé pohybující se přímo v terénu jsou velmi kompetentní a schopní mi svým průzkumem ušetřit značné množství času. Již 15 let působím v mnoha dalších zemích. Potřebovala jsem, aby šlo všechno rychle, a tak jsem se obrátila na Komoru.

Jaké obchodní služby Komory jste využila a jak jste s nimi byla spokojená?

Využila jsem služby jako telefonické ověření zájmu o produkt, sjednávání schůzek a doprovázení na ně. Lenka Lesová, Senior consultant Komory, mi dodala rozsáhlou práci na analýze zdejšího trhu. Zmiňuji to především, protože se v této oblasti pohybuji již 20 let a vím, jak je někdy těžké sjednat schůzku. Svou přítomností na schůzkách mi paní Lesová byla velmi nápomocná, její přítomnost také dobře působila na protistranu. Řekla bych o ní, že je velice profesionální, svědomitá, flexibilní a příjemná.

Jaké projekty plánujete realizovat v České republice?

V září 2019 jsem dokončovala projekty s K2T víno na poměrně velké objemy vína, čekají mě také jednání s firmou Globus o jednorázových dodávkách.