Ze života komory  •  Networking

Diskuse s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou

Primátorka Brna a advokátka Markéta Vaňková byla hostem diskusního setkání Women‘s Business Clubu Francouzsko-české obchodní komory.

Od podzimu 2018 stojí v čele druhého největšího českého města žena. Primátorka Brna a advokátka Markéta Vaňková byla hostem diskusního setkání Women‘s Business Clubu Francouzsko-české obchodní komory, které laskavě hostil hotel Barceló Brno Palace. Partnerem byla také Regionální hospodářská komora Brno.

Na business brunch s primátorkou dorazila dvacítka manažerek a podnikatelek, vyzbrojených otázkami z mnoha oblastí. Setkání proběhlo ve velmi uvolněném a přívětivém duchu, přesto zůstalo profesionální a věcné. Mezi hlavní témata patřil další rozvoj města, územní plán a problematika bytů a obsazenosti kancelářských prostor, přístup k zahraničním firmám a jejich investicím, revitalizace hlavního nádraží nebo městská zeleň. Vzhledem k tomu, že primátorka je také krajskou zastupitelkou a matkou malých dvojčat, diskuse zabrousila i na nutnost volby a změny rolí dle situace.

Kompletní rozhovor s primátorkou Markétou Vaňkovou najdete v říjnovém vydání časopisu Contact.