COVID-19  •  Členské aktuality

Firemní klienti si u Komerční banky mohou odložit splátky až na pět měsíců

Komerční banka (KB) se rozhodla podpořit české firmy mimořádnou nabídkou – odkladem splátek jistiny firemních úvěrů až na pět měsíců, aktuálně nejdelší možnou dobu na trhu.

Firmy mohou volit i kratší variantu tří měsíců. Na stejnou dobu, tedy čtvrt roku, mohou o odklad splátek hypotéky nebo spotřebitelského úvěru žádat i občané. Žádost o odklad splátek je možné podat minimálně po dobu trvání nouzového stavu. O termínu ukončení bude banka v dostatečném předstihu informovat na svém webu.

„Současná situace okolo koronavirové epidemie si žádá mimořádná opatření. Komerční banka je nejvýznamnější tuzemskou bankou poskytující služby podnikatelům a firmám. Plně tak chápeme nelehkou situaci, ve které se řada našich klientů bez vlastního zavinění ocitla. Chceme proto většině z těch, kteří jsou současným stavem zasaženi, umožnit odložení splátek jejich úvěrů. Současně zvažujeme další možnosti, jak nejvíce postiženým firmám i občanům pomoci – mimo jiné intenzivně komunikujeme s ČMZRB o možnostech využívání nového záručního programu,“ uvedla Dita Pasquier, zodpovědná za Firemní financování v Komerční bance.

Banka očekává, že odklad využije zhruba 10 % klientů. Pokud by se nouzový stav prodlužoval, podíl žádajících klientů by dále rostl.

Klienti Komerční banky mohou žádat o odklad splátek například v souvislosti s nařízenou karanténou, poklesem výnosů, výpadkem dodávek, zrušením zakázek apod. Stačí vyplnit on-line formulář na webových stránkách www.kb.cz (na stránkách banky jsou samostatné žádosti pro občany a firmy). Banka bude žádosti vyřizovat v  pořadí, ve kterém budou přijaty, přičemž se bude snažit brát ohled na termín nejbližší splátky úvěru.

Po dobu odkladu neplatí klienti Komerční banky žádné splátky. Úvěr však bude po tuto dobu standardně úročen. Vyřízení odkladu je zdarma.

Pavel Zúbek
Komunikace KB
mob.: +420 725 420 107
pavel_zubek(@)kb.cz

https://www.kb.cz/cs/aktualni-situace-kb