Členské aktuality

Francouzské součástky do letadlových lodí i raketoplánů na Francouzském pavilonu na veletrhu MSV v Brně

• 17. ročník Francouzského pavilonu, pořadatelem je Francouzsko-česká obchodní komora • 13 vystavovatelů, 250 metrů výstavní plochy, 4 pavilony • V úterý 8. října od 16 hodin proběhne Francouzsko-italsko-český koktejl mezi stánky V42 a V43 • 61. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

Kuličkové teleskopické lišty pro letadlové lodě, těsnění pro jaderné elektrárny, technologie pro vstřikování plastů, mobilní systémy pro třískové hospodářství a recyklaci řezných kapalin nebo NC stroje na ohýbání drátů a trubek. Nejmodernější technologie z Francie se představí na 17. ročníku Francouzského pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Pořadatelem Francouzského pavilonu s 13 vystavovateli a výstavní plochou přes 250 m2 je Francouzsko-česká obchodní komora. V úterý 8. října od 16 hodin proběhne přímo mezi stánky v pavilonu V42 a V43 Francouzsko-italsko-český koktejl.

„Vzájemný obchod mezi Francií a Českou republikou již několik let roste. V roce 2018 dosáhla vzájemná obchodní výměna nového rekordu ve výši 12,5 miliardy eur, tedy o téměř 9 % více než v roce předchozím. Francie je tak pro ČR nadále nejvýznamnějším exportním trhem bez společné hranice. Přímé zahraniční investice z Francie představují téměř 8 % z celkového objemu investic v ČR,“ uvedl Michal Macko, obchodní ředitel a jednatel Francouzsko-české obchodní komory.

Vysoce výkonná těsnění společnosti Technetics se používají v kritických oblastech jako je jaderný průmysl a
oil & gas nebo ve vesmírných programech. V letadlových lodích několika mocností se používají teleskopické kuličkové lišty firmy Chambrelan, které unesou až 1,5 tuny. Vývoj a výrobu CNC strojů pro ohýbání drátů a trubek na zakázku nabízí Numalliance, která jeden vzorový stroj přivezla také do Brna. Dráty a výroba pružin jsou také předmětem zájmu firmy Lachant Spring CZ, která má výrobu na okraji Prahy.

Ojedinělou technologii na zpracování kovových třísek z obrábění a recyklaci řezných kapalin společně vyvinuly firmy SFH a Tegamo, vystavující v rámci Francouzského pavilonu na stánku P 135. V pavilonu G1 jsou hned tři francouzské plastikářské společnosti: ABI Profils, Codexpro a Manuthiers.

Mezi vystavovateli jsou vedle větších i menších technologických firem také poskytovatelé služeb, kteří jsou hrdí na své francouzské kořeny. S nedostatkem pracovních sil vám ochotně poradí Synergie, která na veletrhu oficiálně představí svou novou značku pro prémiový recruitment S&you. Synergie je partnerem koktejlu, stejně jako Total Česká republika, specialista na průmyslové oleje a maziva. Total na veletrhu představí také nové průmyslové mazivo Folia, šetrné k životnímu prostředí.

Průmyslový region Auvergne-Rhône-Alpes

Velmi silné zastoupení mezi vystavovateli má letos francouzský region Auvergne-Rhône-Alpes. Z okolí známých měst jako Lyon, Grenoble nebo Saint-Étienne je na Francouzském pavilonu letos šest vystavovatelů, tedy prakticky polovina. Tento francouzský region a Česká republika mají mnoho společného: velmi podobnou rozlohu i počet obyvatel, lva ve znaku (ten francouzský má pět ocasů) a hlavně zaměření na průmysl. Na jaře se v Lyonu konal největší francouzský průmyslový veletrh Global Industrie, který se pro rok 2020 přesouvá do Paříže. Zástupce veletrhu můžete také potkat na Francouzském pavilonu a domluvit si účast na Global Industrie 2020 na přelomu března a dubna.

 

Vystavovatelé na Francouzském pavilonu 2019

Abi profils

www.abiprofils.cz

Extruze a koextruze technických plastových profilů a trubek.

Codexpro

www.codexpro.com

Návrh, vývoj a výroba nástrojů a forem pro

vstřikování plastu. Vývoj plastových dílu.

Francouzsko-česká obchodní komora

www.chambre.cz

Poradenství a služby českým a francouzským

firmám, které chtějí začít podnikat na novém

trhu. Podnikatelský inkubátor v Praze a Brně.

Global Industrie
Paris 2020

global-industrie.com

31. března – 3. dubna 2020 – Paříž, místo setkání

globálního průmyslu.

Chambrelan

www.chambrelan.cz

Průmyslové teleskopické kuličkové lišty a lineární

kolejnicová vedení.

Lachant spring cz

www.lachantspring.com

Koncepce a výroba pružin z drátu a plochých pružin,

obchod s drátem.

Manuthiers

www.manuthiers.com

Specialista na vstřikování plastových dílu, včetně

dvoukomponentního vstřikování a zastřikování.

Inovace s tradicí od roku 1958.

Numalliance

www.numalliance.com

Vývoj, výroba a prodej CNC strojů pro ohýbání

A formování drátů, trubek a pásů, včetně

dodatečných operací.

SFH

www.sfh.fr

Vývoj a výroba strojů na recyklaci kovových třísek

Z obrábění a zpětné získávání řezných kapalin.

Synergie

S&you

www.synergie-recruitment.cz

Kompletní nabídka v oblasti HR služeb pro

průmyslové podniky a logistické firmy. Pronájem

pracovních sil do výrobních provozů, logistiky,

skladovacích a operátorských center.

Tegamo Czech

www.tegamo.cz

Dodavatel čisticích, recyklačních a dalších technologií

pro průmysl, včetně jejich obsluhy a údržby.

Technetics Group

www.technetics.com

Vývoj a zakázková výroba vysoce výkonných těsnění

pro použití v kritických oblastech, jako je jaderný

průmysl, oil & gas a další.

Total Česká republika

www.total.cz

Průmyslové oleje, plastická maziva a speciální

kapaliny.