Členské aktuality

GEFCO zajistí logistické toky inovativního elektromobilu Citroen Ami v Itálii

Společnost GEFCO, globální expert v oblasti multimodálních řešení dodavatelských řetězců a evropský logistický lídr v automobilovém odvětví, se stal logistickým partnerem společnosti Citroën v Itálii pro inovativní, 100% elektrický automobil typu AMI. GEFCO bude řídit přepravu, postprodukční operace a skladování vozů stejně jako dodávku objednaných aut až do místa určení a předání koncovým zákazníkům.

GEFCO Italy bude přebírat vozidla Citroën Ami ve své pobočce v městečku Guasticce (Livorno), kde odborníci zajistí veškeré požadované postprodukční operace a úkony nezbytné pro uvedení vozidla do provozu. Kromě toho společnost zajistí v Itálii adekvátní skladové kapacity pro vozidla Citroën Ami čekající na odvolání a doručení koncovému klientovi.

Postprodukční operace prováděné na vozech, které opustili výrobní linku, zahrnují mytí, kontrolu provozních kapalin, montáž příslušenství a finalizaci konfigurací trendových linií MY AMI POP a MY AMI VIBE.  Personalizace vozů pomocí designových prvků je trendem budoucnosti, zvyšujícím atraktivitu těchto linií. Citroën Ami je lehká čtyřkolka, dostupná i 14letým osobám s řidičským oprávněním skupiny AM. Pomocí jednoduchého, intuitivního digitálního ekosystému plní nové potřeby mobility.

V rámci partnerství bude společnost GEFCO zajišťovat též dodávky koncovým klientům, tzv. home deliveries. Všichni řidiči, kteří budou vozidla distribuovat, prošli školením, jsou schopni představit kompletní funkce vozidla, aby je zákazníci mohli ihned využít. Spolu s plně digitální administrativou společnosti Citroën přináší tato služba dříve nevídanou zákaznickou zkušenost.

Fabrice Barthe, výkonný ředitel italské pobočky společnosti GEFCO, uvedl: „Jsme hrdým partnerem 100% elektrického vozu Citroën Ami, navrženého s cílem přinést revoluci do městské mobility. Společnost GEFCO zajišťuje přepravu, postprodukční úpravy, personalizaci vozů a dodávky přímo do domovů zákazníků, s respektem vůči nejnovějším protiepidemickým požadavkům. Jsme rádi, že můžeme spolu s italskou pobočkou společnosti Citroën nabídnout zákazníkům vskutku jedinečnou zákaznickou zkušenost!“


O SKUPINĚ GEFCO
GEFCO je světovým expertem v oblasti multimodálních řešení dodavatelských řetězců a evropským lídrem logistiky pro automobilový průmysl. Stavíce na 70 letech zkušeností, GEFCO navrhuje chytrá, flexibilní řešení pro partnery a klienty ze všech oblastí průmyslu. Skupina GEFCO je přítomna na pěti kontinentech. Na 47 světových trzích pro ni pracuje celkem 15 000 profesionálů. Celkové příjmy Skupiny v roce 2019 dosáhly 4,7 miliardy eur.