Ze života komory  •  Networking

Poslední Café du commerce tohoto roku vycestovalo do Afriky

Jakmile překročíte práh, udeří vás do nosu vůně kávy a zrak ulpí na oranžové hrubé stěně, která v sobě ukrývá africké sošky všech velikostí. Jejich úsměvy se vás už ode dveří ptají, co si dneska dáte. Vítejte v Art-N-Coffee!

V pondělí proběhlo poslední Café du commerce roku 2019. Jak celý koncept funguje? Každé první pondělí v měsíci přivítá člen FČOK své hosty (ať už členy, či nečleny) ve svém podniku. Účastníci tak mají možnost objevovat nová místa, sdílet novinky ze své profese a networkovat.

Na prosincové Cafe du commerce nás do své GALERIE & KAVÁRNY Art-n-Coffee v pasáží Národní banky pozvala Hana Homolková.

Majitelé kavárny Hana a Ondřej Homolkovi jsou toho názoru, že klasické galerie postrádají život a běžným místům naopak chybí propojení se světem umění. Rozhodli se proto vytvořit nový koncept – kavárnu, kde se stírá hranice mezi běžným životem a uměním a kde si návštěvník může vychutnávat občerstvení a umělecký zážitek zároveň.

Art-N-Coffee je totiž víc než jen kavárna, je to umělecká galerie, kde si můžete koupit vnitřní nebo venkovní africké sochy. V Zimbabwe je vytváří místní sochař, a každý kousek je tak jedinečným dokladem tamějšího umění. Manželé Homolkovi taktéž podporují děti afrických umělců přes neziskovou organizaci Tengenge Friends Club, která na místě financuje výstavbu škol.

Francouzsko-česká obchodní komora děkuje Art-N-Coffee za příjemný večer. Příští setkání se koná v lednu… a možná právě u vás?