Členské aktuality

Responsible Living Hotels – Occidental Praha

Barceló Hotel Group pokračuje v implementaci projektu Responsible Living Hotels, jehož posláním je, aby se značka Occidental Hotels & Resorts nabídla svým zákazníkům odpovědné hotelové pobyty odpovídají trvalé udržitelnosti životního prostředí.

Occidental Praha Hotel je hrdý na to, že je součástí tohoto projektu. Do hotelového provozu bude implementováno 55 opatření zaměřených na efektivnější využití elektrické energie, vody, odpovědnou spotřebu, redukci plastů na jedno použití, nakládání s odpady, nové uniformy vyrobené z recyklované tkaniny, zlepšení životního prostředí a přínos pro místní ekonomiku. Některá opatření již byla zavedena do každodenní rutiny, jako je redukce plastů a papíru, programy úspory vody a energie, třídění odpadu nebo např. preference místních dodavatelů.

Barceló má 250 hotelů s 55 000 pokoji ve 22 zemích. Počátky rodinné hotelové společnosti jsou v roce 1931. Společnost, která začala s osobní dopravou, se díky práci tří generací rodiny Barceló stala během devadesáti let jedním z největších hotelových řetězců. Region České republiky zahrnuje tři pražské hotely Occidental Praha, Occidental Praha Five, Occidental Praha Wilson a jeden hotel na jižní Moravě Barceló Brno Palace.

Zjistit více