Členské aktuality

Skupina PSA uvede v roce 2021 100% elektrické verze svých dodávek

  • Dodávkové vozy bez emisí CO2: Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo van, Opel Combo-e a Vauxhall Combo-e
  • Do konce roku 2021 bude dokončena elektrifikace kompletní řady lehkých užitkových vozů prodávaných na evropských trzích
  • 100% elektrická nabídka bude rozšířená i na osobní dodávky Peugeot e-Rifter, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life a Vauxhall Combo-e Life

Od roku 2019 mají všechny nově uváděné modely skupiny PSA v nabídce 100% elektrický nebo plug-in hybridní pohon. Cílem skupiny je do roku 2025 nabídnout plně elektrifikovanou produktovou řadu.

V roce 2020 byly na trh uvedeny elektrické verze středních dodávek segmentu Van-D, neboli K1 (Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro) a velké dodávkové vozy segmentu Van-E, neboli K3 (Peugeot Boxer, Citroën Jumper). V roce 2021 doplní všechny čtyři koncernové značky - Peugeot, Citroën, Opel i Vauxhall - svou nabídku o 100% elektrické verze lehkých užitkových vozů segmentu Van-B neboli F1 a stejně tak budou elektrickým motorem vybaveny i odvozené osobní dodávky.

Připomeňme, že zmíněné malé užitkové vozy segmentu Van-B neboli F1, Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van, Opel Combo a Vauxhall Combo, získaly řadu mezinárodních ocenění, včetně trofeje International Van of the Year a v kategorii osobních automobilů ceny AUTOBEST od Best Buy Car of Europe v roce 2019. Jejich prodej od uvedení na trh v září 2018 přesáhl po celém světě 650 000 kusů.

Elektrické verze se budou včetně baterií montovat v továrně ve Vigu (Galicie, Španělsko). Jejich elektromotory budou montovány v Trémery (Francie), reduktory ve Valenciennes (Francie).

Hnací ústrojí převzaté od platformy eCMP bude tvořit:

  • Elektrická baterie o kapacitě 50 KWh chlazená vodou umožňující dobíjecí výkon až 100 kW,
  • Elektrický motor 100 kW/136 k,
  • Palubní nabíječka dostupná ve dvou úrovních výkonu (jednofázová 7,4 kW a třífázová 11 kW).

Xavier Peugeot, ředitel divize lehkých užitkových vozů: „Skupina PSA pokračuje s příchodem elektrických verzí dodávek a jejich příslušných osobních derivátů ve své ofenzivě a nyní nabízí kompletní řadu elektrických LUV bez kompromisů z hlediska výkonu.

 

 

Více informací :