Členské aktuality

Soutěž Kanceláře roku: Prodlužujeme registrace do desátého května

Letošní, v pořadí již šestý, ročník soutěže Kanceláře roku hlásí vysoký zájem soutěžících. Z toho důvodu se prodlužuje možnost registrovat své kanceláře do soutěže o dalších deset dnů. Konečné datum podání přihlášek tak pořadatel soutěže, společnost Prochazka & Partners, přesouvá z 30. dubna až na 10. května 2022. Jako každý rok i letos je pro soutěžící firmy a architekty celá soutěž zdarma, a to včetně slavnostního galavečera v Paláci Žofín. Během něj se letos v létě vyhlásí vítězové 10 soutěžních kategorií. 

I přes pandemické období, kdy řada firem přešla na hybridní provoz kanceláří, víme o více než 200 firmách, které mají úplně nové, nebo nově zrekonstruované kanceláře. Ty, které nakonec zvítězí, budou opět vzorem v oblasti kancelářského designu a v péči o své zaměstnance. Dosavadní přihlášky opět potvrzují, že kvalitní architektura a péče o zaměstnance již dávno nejsou doménou jen největších tuzemských měst,“ říká Radek Procházka, předseda poroty Kanceláře roku a Managing Partner společnosti Prochazka & Partners.

Letošními novinkami v soutěži jsou kategorie Hybridní kanceláře roku a Inovativní kanceláře roku. Soutěžit o Hybridní kanceláře roku mohou ty firmy, které během pandemie předělaly svůj provoz na tzv. hybridní režim (kombinace vzdálené práce a práce z kanceláře). Inovativní kanceláře roku pak patří těm společnostem, které přinesly do kancelářského designu zajímavé inovace, které mají přínos pro zaměstnance. 

Připomínáme, že výjimečné kancelářské interiéry firem v České republice letos soutěží v deseti kategoriích, do kterých se mohou soutěžící přihlásit:

  • Kancelář nad 5.000 m2 
  • Nejlepší regionální kancelář 
  • Hybridní kanceláře roku
  • Start-up kanceláře
  • Malé kanceláře roku
  • IT kanceláře
  • Inovativní kanceláře roku
  • Kanceláře 21. století
  • Hub & Co-working kanceláře
  • Employee friendly kanceláře


Pomyslnou jedenáctou kategorií pak je speciální Cena poroty, udělovaná napříč všemi soutěžními kategoriemi. Jejím cílem je ocenit výjimečný přínos pro architekturu a design.
 

O soutěži Kanceláře roku
Soutěž Kanceláře roku vznikla v roce 2016 a nyní probíhá již její 6. ročník. Odborná porota hodnotí interiéry z hlediska výjimečnosti a designu prostor, inovace (technologické, materiálové, praktické), atmosféry prostředí, a především kvality pracovního prostředí. Napříč všemi kategoriemi oceňuje atraktivitu pracovního prostředí a nakolik je kancelář příjemným místem k bytí, což nabývá na významu hlavně vzhledem k tomu, jak velkou část svého času většina z nás tráví v kanceláři. Vítězové budou vyhlášeni na závěrečném galavečeru během léta v Paláci Žofín, na který budou pozvání zástupci přihlášených společností. Více o soutěži na novém webu www.kancelareroku.cz.

 

O společnosti Prochazka & Partners
Společnost Prochazka & Partners v roce 2013 založil Radek Procházka a dnes je vedoucí společností výhradně zaměřenou na zastupování nájemců v oblasti komerčních nemovitostí. Poskytuje komplexní servis pro nájemce v segmentech Offices a Industrial (přejednání, relokace, expanze, nákup či výstavba na klíč) a svým klientům zajišťuje i architektonické a projektové poradenství a management (Design & Build). Společnost od roku 2016 vyhlašuje také odbornou soutěž Kanceláře roku. Více o společnosti na www.prochazkapartners.cz.