Média o nás

Strůjci úspěchu francouzské gastronomie na 24 hodin v Praze

Ve čtvrtek 10. října zavítají do Prahy na pouhých 24 hodin členové asociace Resto France Experts (RFE).

Francouzskou gastronomii, hotely a restaurace zná každý, ovšem strůjce těchto úspěchů, kteří stojí v pozadí, už jen málokdo. Jedinečné setkání představitelů francouzské gastronomie a hotelnictví s českými protějšky a médii proběhne ve čtvrtek večer v restauraci Žižkovského televizního vysílače. Nejzajímavějším hostem večera je Marc Grandmougin, předseda Resto France Expert, architekt mnoha profesionálních kuchyní s důrazem na respekt k životnímu prostředí.

Členové asociace Resto France Experts v rámci své obchodní návštěvy Prahy během 24 hodin plánují v rámci intenzivních a efektivních schůzek navázat úzké kontakty se svými českými protějšky. Jejich cesta představuje pro české firmy v této oblasti skvělou příležitost pro zahájení perspektivní spolupráce s experty, kteří stojí za bezkonkurenčním renomé francouzské gastronomie a hotelové kultury.

Program samotné akce v restauraci Žižkovské věže bude velmi pestrý a je příslibem dynamické výměny mezi všemi účastníky. Od 17 hodin se zástupce Francouzsko-české obchodní komory ujme stručné prezentace české ekonomiky. Poté Marc Grandmougin, předseda Resto France Expert, představí detailně svou organizaci, její hlavní cíle a jednotlivé členy. Zbytek večera bude po zahájení koktejlu zasvěcen networkingu.

„Během našeho pobytu si přejeme zúčastnit se četných schůzek a zprostředkovat výměnu kontaktů mezi členy RFE a ekonomickými aktéry z České republiky v oblasti hotelnictví a gastronomie: s majiteli a manažery firem zajišťujících stravování ve školních jídelnách, nemocnicích nebo věznicích, s vedoucími hotelových řetězců a představiteli lokální obchodní komory. Na programu je rovněž sblížení s HORECA (asociací profesionálů v sektoru)…“ popisuje Marc Grandmougin.

Akce proběhne ve spolupráci s Francouzsko-českou obchodní komorou, která je třetí největší zahraniční obchodní komorou v ČR. Již více než 23 let podporuje rozvoj bilaterálních obchodních vztahů. Pro více než 300 členských společností i veřejnost pořádá tým FČOK každoročně na 70 byznysových, networkingových i společenských akcí. Obchodní oddělení FČOK poskytuje poradenství a širokou paletu služeb jako analýzy trhu, vyhledání obchodních partnerů nebo zaměstnanců českým a francouzským firmám, které působí na českém trhu nebo na něj chtějí proniknout. FČOK je členem CCI FI, sítě 123 francouzských obchodních a průmyslových komor v zahraničí aktivních v 93 zemích světa.

Více o akci