Ze života komory  •  Networking

Top Executives Breakfast – LinkedIn má zelenou nejen u top manažerek FČOK

Šesté setkání top manažerek se uskutečnilo v pátek  24. května v multifunkčním hotelu MamaShelter v Praze Holešovicích.

Hostem a hlavním mluvčím setkání byl Adam Zbiejczuk, influencer, školitel, konzultant, který se přes 10 let se zabývá on-line komunikací a sociálními sítěmi. Pomáhal  mBank při vstupu na český trh, sbíral zkušenosti v agenturách Ataxo a H1.cz, šest let spravoval sociální sítě pro BMW Česká republika. S kolegy z agentury Influencer.cz pomáhá firmám a institucím využívat efektivně sociální sítě a pracovat s influencery. Organizuje setkávání profesionálů z branže na pravidelných večerech BabelTalk v Praze a Brně. V poslední době se zajímá zejména o LinkedIn (kde je od roku 2005) a sociální sítě v B2B komunikaci.

Téma nebylo vybráno náhodně – zaujalo dámy napříč sektory, ať již začátečnice, či pokročilé uživatelky.  LinkedIn je profesní sociální sítí s dlouhou historií, ale teprve během posledních let se změnil z místa vhodného pro hledání zaměstnání (a uchazečů o práci) ve skutečnou sociální síť, kde dává smysl aktivně se zapojovat.

Dvacítka účastnic měla v průběhu možnost se ptát na konkrétní dotazy a současně jim je k dispozici přehledná prezentace s návody a aktivními odkazy.

Adam tak reagoval na dotazy typu, zda vůbec a jak kvalitní mít profil a síť kontaktů, jakým způsobem je nejlepší publikovat, jak si budovat jak svou osobní značku a současně reprezentovat svého stávajícího zaměstnavatele.

Tématu sociálních sítí a jejich efektivního využívání se v budoucnu bude věnovat setkání Morning marketing, nově zakládaného klubu Komory pro všechny, kteří se zajímají o marketing, komunikaci a PR. Na první setkání se můžete těšit již v září.