Ze života komory  •  Víno a destiláty

Večer Beaujolais nouveau a Svatomartinské zahájil Týden Francie

[Translate to Tchèque:] Beaujolais nouveau & Svatomartinske 2018

Dvě oblíbené společenské události se v letošním roce propojily a třetí čtvrtek v listopadu se konal jedinečný zahajovací večer Týdne Francie spojený s degustačním večerem mladých vín Beaujolais nouveau a Svatomartinského.

Do Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí přišlo více než 400 milovníků francouzské kultury, gastronomie a mladých vín. K ochutnání bylo šest vzorků Beaujolais, které se podle mnohých letos opravdu vydařilo, a 11 druhů svatomartinského vína.

Slavnostního úvodu a zahájení Týdne Francie, který se letos koná od 14. do 28. listopadu, se ujal Roland Galharague, velvyslanec Francie v ČR. Degustace mladých vín se v režii Francouzsko-české obchodní komory letos konala po patnácté, zahájení se s humorem zhostil Roland Bourgeois, prezident FČOK.

Průběh večera hostům zpestřila zpěvačka francouzskými šansony i další hudbou. Účastníci měli také možnost odpovídat na soutěžní otázky na stáncích jednotlivých partnerských společností. V závěru večera partneři večera vylosovali 11 šťastlivců, kteří si k příjemnému zážitku odnesli i věcný dárek.

Děkujeme hlavním partnerům Týdne Francie, kterými jsou společnosti Axa a Veolia. Poděkování patří i partnerům Beaujolais nouveau a Svatomartinské: AtalianBolloréBureau VeritasDSEdenredMazarsPeterka & Partners a Total. Dárky věnovaly také společnosti Choco CaféLékaři bez hranicPierre Fabre a Bonne Maman.

[Translate to Tchèque:]