Ze života komory

Zahajovací koktejl Francouzského pavilonu na MSV

Včera odpoledne proběhl již tradiční koktejl u příležitosti zahájení Francouzského pavilonu. S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci a zrušený loňský ročník byla atmosféra tohoto 18. ročníku pozitivní už jenom díky možnosti se setkat. 

Koktejl zahájil předseda představenstva Francouzsko-české obchodní komory pan Roland Bourgeois, k přítomným vystavovatelům a hostům dále promluvil také J. E. pan Alexise Dutertre, velvyslanec Francie v České republice, ministr zahraničí Jakub Kulhánek, Martina Tauberova, náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod a také et pan Philippe Meunier, viceprezident regionu Auvergne-Rhône-Alpes.


Mimořádný rok, mimořádná návštěva: tento koktejl jsme k našemu potěšení mohli uspořádat ve spolupráci s regionem Auvergne-Rhône-Alpes a dát prostor nejen viceprezidentovi regionu panu Philippovi Meunierovi a jeho delegaci, ale také gastronomii této části Francie – výběr lokálních vín a sýrů servíroval náš dodavatel a člen, společnost Farmstore. A je potřeba také zmínit, že firmy z Auvergne a Rhône-Alpes měly mezi vystavovateli Francouzského pavilonu silné zastoupení!  

Ročník 2021 tedy začíná slibně! Komora bude přítomna po celou dobu konání veletrhu MSV (od 8. do 12. listopadu) připravená firmám poradit a pomoci, pokud jde o jejich možnosti rozvoje v České republice, ale také ve Francii.