Ohlédnutí za galavečerem FČOK 2023

[Translate to Tchèque:]

Dne 18. května se více než 180 účastníků sešlo v jedinečném komplexu Gabriel Loci na Smíchově u příležitosti slavnostního galavečera a udílení cen Francouzsko-české obchodní komory za rok 2023. Tento rok se Komora rozhodla jít zelenou cestou, a proto se galavečer konal na téma udržitelnosti. 

 

Kolem šesté hodiny večerní se v historických prostorách novorománského stylu postupně začali scházet hosté ve slavnostních róbách, kde na ně po příchodu čekalo malé občerstvení i welcome drink a zahájení akce v podobě proslovu francouzského velvyslance J. E. Alexise Dutertreho a předsedy Francouzsko-české obchodní komory, Rolanda Bourgeois.  

 

Na programu následovalo již zmíněné slavnostní udílení cen FČOK 2023, v rámci kterého výherci obdrželi cenu z recyklovaného skla zhotovenou dvěma umělci a designéry Tomášem Kučerou a Klárou Janypkovou. Rádi bychom tak ještě jednou pogratulovali našim výhercům cen ze čtyř různých kategorií: společnostem Sodexo, Antwell, SII a Komerční banka. 

 

Za doprovodu jazzových melodií kapely 2in2out si hosté během večera mohli vychutnávat udržitelnost i na svém talíři! Připraven pro ně byl udržitelný gastronomický zážitek – catering od společnosti Zátiší, která využívá místních i sezónních produktů. Hosté si tak pochutnali na originálních kombinacích chutí veganského i masového menu. Navíc byl z velké části splněn i cíl nulového odpadu a recyklace! 

 

Kromě toho byl pro hosty během včera připraven udržitelný doprovodný program, mimo jiné představení ÚDiF, které sestávalo z divadelních scének vysvětlujících, jak snížit naši ekologickou stopu využitím lidského těla jako zdroje energie. Na stáncích našich partnerských firem bylo téma galavečera podtrženo například díky společnosti Zasaď Život nabízející možnost změřit si svoji uhlíkovou stopu a za každého účastníka zasadit strom na obnovu a zachování krásy českých lesů. V průběhu večera měli účastníci také možnost prohlédnout si udržitelné propagační předměty z recyklovaného textilu, které už pro více než 90 firem vyrobil projekt FOREWEAR. Chodby sálu zdobily unikátní obrazy od mladé české umělkyně Lucie Rosické, která se zaměřuje na výrobu z recyklované látky a vystihuje téma, jaké to je být ženou v 21. století. Mimo jiné za pomoci opakovaně použitelného fotokoutku Pixito odcházeli naši hosté s památečními fotografiemi na tento galavečer, který byl ojedinělou příležitostí vyzdvihnout a ocenit skvělé projekty a udržitelné závazky firem a propagovat rozumnou a odpovědnou spotřebu. 

 

Na závěr bychom opětovně rádi podělkovali našim hlavním partnerům a členům Forvia Faurecia, Komerční banka, Veolia a Mazars. Stejně tak velké díky patří i našemu věrnému mediálnímu partnerovi Radio Prague International a našim institucionálním partnerům Velvyslanectví Francie v České republice, Les Conseillers du Commerce Extérieur de la France, CzechInvest a Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky. 

 

Na tomto odkazu naleznete fotky z fotokoutku s heslem 2023:

 

PIXITO

 

A níže najdete fotografie z průběhu celé akce: