Actualités  •  Členské aktuality  •  O komoře

Seznamte se s profily finalistů Cen FČOK!

Ceny udělované každoročně během slavnostního galavečera francouzsko-české podnikatelské komunity jsou oceněním společnostem za jejich společenský či environmentální přínos, za ekonomickou odolnost a agilitu, jakož i za úspěchy, které podporují rozvoj francouzsko-českých ekonomických vztahů.  

 

Ceny budou letos udělovány ve třech kategoriích: 

  • Společesnká odpovědnost firem (podkategorie Malé a střední podniky a podkategorie Velké podniky) 

  • Ekonomický růst  

  • Integrace V.I.E. ve firmě. 

 

Z velkého množství přihlášek, představujících nesčetné inovativní projekty, úspěchy a aktivity, porota Cen FČOK konečně vybrala letošní finalisty! 

 

FINALISTÉ: 

 

Společenská odpovědnost firem – dílčí kategorie Velké podniky 

 

Akkodis:

Tato společnost poskytující inženýrské služby působí v mnoha oborech průmyslového i terciárního sektoru, konkrétně v letectví, automobilovém průmyslu, obranném průmyslu, energetice, železniční dopravě, kosmickém sektoru, v oblasti informačních a telekomunikačních systémů. Společnosti skupiny mají dohromady více než padesát poboček ve Francii, Německu, Belgii, Španělsku, Indii, Itálii, Maroku, Rumunsku, Velké Británii, Číně, Severní Americe a Švýcarsku. 

 

 

 

Ermewa:  

Společnost Ermewa, a. s. byla založena v roce 1956 a je přední evropskou společností v oblasti pronájmu železničních vagonů. Společnost disponuje vozovým parkem čítajícím 45 000 železničních vozů, které nabízí spedičním společnostem, železničním a průmyslovým podnikům ve všech odvětvích: výroba oceli, ropný průmysl, plynárenství, chemický průmysl, paletová přeprava, sypké materiály, kontejnery, dřevozpracující průmysl, potravinářství atd. Společnost může dodat standardní vozy osvědčené konstrukce nebo vagony navržené a vyrobené na míru. Během uplynulých šedesáti let společnost expandovala téměř do všech zemí Evropy. Dnes má více než 243 zaměstnanců v 18 pobočkách po celé Evropě. 

 

Komerční banka:

Komerční banka je mateřskou společností Skupiny KB a součástí mezinárodní skupiny Société Générale. KB patří mezi přední bankovní instituce v České republice i ve střední a východní Evropě. Je univerzální bankou nabízející širokou škálu služeb v oblasti retailového, podnikového a investičního bankovnictví. Společnosti skupiny Komerční banka poskytují další specializované finanční služby, jako je penzijní a stavební spoření, leasing, faktoring, spotřebitelské úvěry, pojištění a služby fintech. Ty jsou dostupné prostřednictvím pobočkové sítě KB, přímého bankovnictví a vlastní distribuční sítě nebo díky sítím obchodních partnerů. Banka poskytuje služby také na Slovensku prostřednictvím pobočky zaměřené na korporátní bankovnictví a dále prostřednictvím vybraných dceřiných společností. 


Společenská odpovědnost firem – dílčí kategorie Malé a střední podniky 

 

Cofidis: 

Cofidis Česká republika je společnost poskytující finanční služby, která nabízí spotřebitelské úvěry, konsolidaci půjček a pojistné produkty. V rámci své činnosti se Cofidis zaměřuje na poskytování férových a transparentních finančních řešení s důrazem na odpovědné úvěrové postupy. 

 

Edenred:  

Edenred je francouzská skupina, která nabízí benefitní a platební poukázky pro firmy, zaměstnance a obchodníky. Společenská odpovědnost, spojená s poskytováním těchto služeb, hraje klíčovou roli v jejím podnikání. Přínos společnosti Edenred v oblasti potravin a důrazu na význam stravování v každodenním životě není jen na úrovni finanční, ale i ve formě debat, investované energie, dobrovolnických projektů a materiální podpory organizací, jako je potravinová banka nebo organizace Acorus (proti domácímu násilí).

 

Sodexo:  

Společnost Sodexo Benefity je největším poskytovatelem benefitů v České republice a odborníkem na motivaci zaměstnanců. Jejím posláním je zlepšovat kvalitu života všech zaměstnanců v České republice, a to nejen prostřednictvím benefitů (stravenky a volnočasová benefitní karta), ale také prostřednictvím udržitelnosti a udržování naší planety v dobré kondici.


Ekonomický růst  

 

Antwell:  

Antwell zahrnuje široké spektrum firem se zaměřením na logistiku, dopravu, pronájem nákladních vozidel a přívěsů, servis nákladních vozidel a pneumatik a také autocentrum. V období covidu byla společnost kvůli závislosti na nákladní dopravě v rámci EU a uzavření podniků v důsledku šíření pandemie ochromena čtyřměsíční odstávkou. Pak dodavatelský sektor postihlo problematické období kvůli nedostatku komponentů. V reakci na to přišla společnost s novou strategií, která se nespoléhala pouze na dopravu. 

 

Deveho :  

Deveho je obchodně orientovaná IT společnost se sídlem ve francouzském Lyonu. Její činnost spočívá v implementaci ERP systému SAGE X3 na českém a slovenském trhu a v regionu střední a východní Evropy. Deveho nabízí služby, jako jsou konzultace a procesní poradenství, implementační služby a vývojové služby. Specializuje se na databázová a cloudová řešeních. Společnost Deveho si dala za cíl zpřehlednit služby, posílit tím své vztahy se zákazníky a zvýšit produktivitu. Za tímto účelem společnost Deveho posílila svou přítomnost v některých zemích, nikoliv však prostřednictvím dceřiných společností, ale nastavením spolupráce s konkrétními lidmi a činnostmi, které jsou blíže, byť na dálku, svým zákazníkům. Společnost pořádá pravidelná setkání za účelem posílení podnikatelského myšlení.

  

 

Chambrelan:  

Společnost Chambrelan navrhuje, vyvíjí a dodává teleskopické lišty a kolejnicová vedení nejen pro průmysl, ale i pro soukromý sektor. Společnost Chambrelan na českém trhu prosperuje již od počátku svého působení. Během nedávné ekonomické krize nezaznamenala žádný výrazný hospodářský pokles. Je to stabilní společnost, která neustále rozšiřuje nejen sortiment svých výrobků, ale i možnosti jejich použití. 

  


Integrace V.I.E. ve firmě  

 

Continental: 

Continental Brandýs nad Labem je největší výrobní závod automobilové divize známé německé značky Continental na světě. Zaměstnává více než 3200 lidí a ročně dodá více než 16 milionů výrobků pro OEM zákazníky. Jejich produkce zahrnuje velkoformátové digitální zobrazovací jednotky, analogové displeje, výkonné počítače, informační a zábavní systémy, řídicí jednotky, USB rozbočovače nebo rádia. Francouzské automobilky patří mezi jejich nejdůležitější a nejvýznamnější zákazníky.

  

 

Equans:  

Společnost Equans poskytuje komplexní energetická řešení. Equans navrhuje, instaluje a udržuje elektrickou infrastrukturu (sítě, rozvodny, elektrické systémy v budovách a továrnách). Vyrábí také elektrické panely na míru pro různé aplikace (průmyslová automatizace nebo jednoduché elektrické rozvody). Společnost Equans je součástí skupiny BOUYGUES a působí ve 20 zemích. 

 

 

SII:  

Společnost SII Czech Republic je součástí skupiny SII Group, která působí na trhu již více než 40 let a je jednou z nejrychleji rostoucích společností v Evropě. Skupina zaměstnává více než 13 000 odborníků po celém světě a je jedním z předních poskytovatelů IT a inženýrských služeb. SII poskytuje svým klientům řadu IT a inženýrských služeb. Realizuje řadu projektů pro přední světové společnosti v mnoha odvětvích, jako je letecký a obranný průmysl, automobilový průmysl, telekomunikace, doprava či přírodní vědy. 


 

Ještě jednou děkujeme všem přihlášeným společnostem a finalistům přejeme hodně štěstí! Nezapomeňte se přihlásit na slavnostní večer a zúčastnit se předávání Cen Komory 2023!