Členské aktuality

Degustace Sherry Valdespino

Vážení přátelé a milovníci sherry,

dovolujeme si Vás pozvat na osobní setkání s Guillermem Arce, zástupcem slavného tradičního domu VALDESPINO ze španělského Jerezu.

Valdespino je jedním z vůbec nejstarších producentů v oblasti, s historií už od třináctého století. Don Alfonso Valdespino byl jedním z rytířů, kteří získali pozemky v okolí Jerezu od Kastilského krále za pomoc při jeho osvobození od Maurů a začal jako první v oblasti Sherry pěstovat a školit vína již od roku 1264. Potomci jeho rodu pokračují ve vinařské tradici až do současnosti. VALDESPINO je privilegovaným dodavatelem, mimo řady prestižních restaurací i španělského královského dvora a pečlivě zachovává tradiční postupy výroby Sherry. Zároveň čerpá z unikátních zásob starých sherry zrajících v tradičním systému solera.

Na detailní prezentaci s originálním výkladem ochutnáte produkci Valdespino od suchých Fino přes Soleru 1842 až po sladké Pedro Ximenez EL Candado. Těšit se můžete i na řadu absolutních rarit s velmi vysokým hodnocením, přičemž některé vzorky budou nalahvovány přímo pro účely této prezentace.

 

Degustací provede Guillermo Arce  v angličtině.

Vstupné je 1 499 Kč na osobu. Součástí degustace je vhodně vybrané pohoštění z nabídky našeho Wine baru.

Datum: 13. 11. 2019 v 18:00

Místo: Advivum Wine Bar & Shop, Slovanský dům

Rezervace: Kontakt pro rezervaci: 728 563 948 nebo info(@)advivum.cz