Ze života komory

První novoroční filmový večer

Do Nového roku kulturně a v mezinárodní společnosti vstoupili členové FČOK spolu se zástupci dalších komor – HST Obchodní komory Švýcarsko-Česká republika, Nizozemsko-české obchodní komory a Hispánsko-české obchodní komory v prostorách sálů Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě.

Večer pod hlavičkou Mezinárodního filmového festivalu Febiofest Prahanavštívili JE Roland Galharague, velvyslanec Francouzské republiky a JE José Manuel Revuelta, španělský velvyslanec. Hosty přivítal také William Lobkowicz ml.

Dalším významným hostem byl herec Josef Laufer, který reprezentoval jeden z možných filmů večera, Starci na chmelu. Nakonec si však účastníci odhlasovali v těsném poměru legendární hořkou komedii „Hoří, má panenko“ od režiséra Miloše Formana. Film opatřený anglickými titulky byl promítán na velkém plátně v Císařském sále Lobkowiczkého paláce.

Účastníci měli kromě kulturního zážitku také zážitek gastronomický v podobě ochutnávky vín z Lobkowiczkého zámeckého vinařství Roudnice nad Labem a delikates kuchyně Lobkowiczkého paláce –to vše mohli vychutnat na terase s výhledem na osvětlenou zimní Prahu.

Další plánovanou kulturní akcí Francouzsko-české obchodní komory je komentovaná prohlídka výstavy Bonjour, Monsieur Gauguin, čeští umělci v Bretani.