Členské aktuality

RAJA: Rekordní obrat, ale i charitativní činnost

Skupina RAJA pokračuje v ekonomickém i sociálním růstu s velmi

Skupina RAJA, přední evropský výrobce obalových materiálů a kancelářských potřeb, dosáhla v roce 2020 rekordního obratu 1,02 miliardy eur, což je v souladu s cíli skupiny skok o 39,5 %. Provozní výsledek činil 89 milionů eur, jde tak o 58 % více než v předchozím roce. Společnost, která působí v 18 evropských zemí s 25 dceřinými společnostmi, tím překonala pokračující zdravotní krizi díky rychlému přizpůsobení se podmínkám na trhu a tvrdé práci týmu napříč Evropou.


V České a Slovenské republice společnost navýšila počet zákazníků o téměř 40 %. Kromě finančního růstu zasvětila loňský rok podpoře charitativních organizací i svou nadační činností.


Poptávka po dodávkách a vybavení obalů, které tvoří 50 % tržeb skupiny, byla posílena explozí online prodeje po celé Evropě. Krize také masivně zvýšila poptávku firem po ochranných prostředcích a hygienických potřebách. Dceřiným společnostem skupiny RAJA specializujícím se na distribuci kancelářských potřeb a vybavení, se podařilo udržet dobré výsledky i přes propad tohoto segmentu produktů během loňského roku. Prodej průmyslového a skladového vybavení zůstal na stejné úrovni jako v předchozím roce.
Skupina vloni úspěšně dokončila integraci čtyř nových společností získaných v roce 2019: JPG ve Francii, Mondoffice v Itálii a Kalamazoo ve Španělsku. Jde o tři hlavní hráče na trhu kancelářských potřeb a nábytku. Velkým úspěchem byla také například akvizice společnosti Bernard, která působí na trhu s úklidovými a sanitárními potřebami ve Francii a Belgii.


Společnost RAJA na českém trhu zaznamenala meziroční nárůst obratu za loňský rok 12,1%, a to částečně i díky 7,5% nárůstu zákazníků.


Výsledky na slovenském trhu byly ještě výraznější. Meziroční nárůst obratu byl v rce 2020 38, 4 %. Slovenské zastoupení zaznamenalo nárůst zákazníků v porovnání s rokem 2019 o 29,9%. Na konci roku 2020 skupina RAJA darovala 1 milion eur charitativním organizacím, které zřizují sociální programy pro lidi v nouzi po celé Evropě. Pro rok 2021 se skupina RAJA zaměřuje na 8 až 10% nárůst obratu.

„Abychom dosáhli tohoto ambiciózního cíle, budeme si muset upevnit naši pozici multi-specialisty v Evropě, posílit naši organizaci a pokračovat v rozvoji naší zákaznické základny na všech trzích. Postupné hospodářské oživení v Evropě, pokračující růst online prodeje a rostoucí poptávka po ekologicky šetrných produktech jsou faktory, které nám pomohou dosáhnout našich cílů.,“ podotýká generální ředitelka skupiny Danièle Kapel-Marcovici.
 

více informací

 

Rajapack.cz