Členské aktuality

Transakční tým mezinárodní advokátní kanceláře Bird & Bird poskytoval právní podporu společnosti KB SmartSolutions, s.r.o. při majetkovém vstupu do fin-techu Lemonero s.r.o.

Transakční tým mezinárodní advokátní kanceláře Bird & Bird poskytoval právní podporu společnosti KB SmartSolutions, s.r.o. při majetkovém vstupu do fin-techu Lemonero s.r.o., prostřednictvím nabytí podílu v mateřské společnosti MonkeyData s.r.o.

Lemonero je český start-up, který nabízí rychlé a flexibilní provozní financování v oblasti e- commerce prostřednictvím digitální platformy, využití dat a umělé inteligence. Financování je určeno především malým a středním e-shopům nejen v České republice, ale i v Evropě. Celý proces získávání financování se odehrává online a slouží především k podpoře růstu nebo stabilizaci stávajícího cash-flow.

KB SmartSolutions je dceřinou společností Komerční banky, prostřednictvím které Komerční banka realizuje investice do moderních technologií v oblasti finančních služeb a výrazně tak přispívá k proměně tradiční bankovní instituce v inovativní a technologicky silnou banku nové generace.

Mezinárodní advokátní kancelář Bird & Bird se zaměřuje na poskytování strategického poradenství společnostem, které jsou ovlivňovány digitálním prostředím a novými technologiemi, nebo k tomu svou činností přispívají. Oblasti FinTech a technologicky orientovaným M&A transakcím se tým Bird & Bird dlouhodobě věnuje a pro své know- how v oblasti digitální ekonomiky si získal mezinárodní respekt, což dokazuje i řada prestižních ocenění, které firma získává.

Transakční tým pod vedením partnera Ivana Sagála tvořili advokáti Ľubomír Brečka, Martina Waliczková a dále Gabriela Malá, Radomír Pivoda a Roman Norek.