Actualités  •  Členské aktuality

UP Česká republika, dceřiná firma UP Group, společně s nadací Fondation Up podpořily neziskové organizace ALSA a Cesta domů

[Translate to Tchèque:]

UP Česká republika, dceřiná společnost skupiny UP Group (dříve Chèque Déjeuner) a nadace Fondation Up prodloužily dlouhodobě poskytovanou podporu dvěma neziskovým organizacím: ALSA a Cesta domů. 


V rámci své dárcovské politiky obnovil UP Česká republika na další 3 roky finanční pomoc organizacím ALSA a Cesta domů, které podporuje již 4 roky.
V rámci tohoto dlouholetého partnerství Stéphane Nicoletti, generální ředitel společnosti Up Česká republika, a Jérome Pelus, jednatel společnosti, jako každý rok oficiálně předali každé organizací šek na 5000 eur.

 

ALSA je organizace, která sdružuje pacienty i odborníky a věnuje se lidem s onemocněním ALS neboli amyotrofickou laterální sklerózou. ALS je neurologické onemocnění, které způsobuje postupnou degeneraci buněk ovládajících pohyblivost svalů. Lidé s tímto onemocněním si zachovávají mentální a psychické schopnosti, ale postupně ztrácejí schopnost pohybu, až jim zůstane pouze možnost hýbat očima. Nemoc může postihnout každého a doba přežití se udává 3 až 5 let od stanovení diagnózy. Prevalence onemocnění v České republice se odhaduje na 6-8 případů na 100 000 obyvatel.


https://www.zsalsa.cz/

 

Cesta domů je nezisková organizace, která prostřednictvím služeb mobilního hospice poskytuje dospělým a dětem v terminální fázi onemocnění péči v jejich přirozeném prostředí. Kromě samotné pomoci těmto lidem se věnuje také podpoře jejich blízkých. Mezi priority organizace patří kromě poskytování přímé péče také prosazování systémových změn, které zpřístupní paliativní péči všem, kdo o ni požádají.
Cesta domů se snaží vrátit do společenské debaty otázky týkající se smrti, péče o umírající a umírání. Snaží se také přispět ke zvýšení povědomí veřejnosti o paliativní péči a otázkách konce života v domácím prostředí.


https://www.cestadomu.cz/o-nas