Ze života komory  •  Veletrhy a výstavy

Zahajovací koktejl Francouzského pavilonu na MSV v Brně 2023

[Translate to Tchèque:]

Zahajovací koktejl Francouzského pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně: prestižní akce Francouzsko-české obchodní komory

 

Zahajovací koktejl Francouzského pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně se nesl v atmosféře spolupráce a inovací a byl dalším z důležitých bodů v bilaterálních francouzsko-českých ekonomických vztazích. Koktejl, o jehož organizaci se postarala Francouzsko-česká obchodní komora a na němž promluvil velvyslanec Francie v České republice Alexis Dutertre spolu s předsedou správní rady komory Rolandem Bourgeoisem a jejím ředitelem Michalem Mackem, byl završením mimořádného dne. 

 

Partnery této unikátní příležitosti byly renomované firmy EDF Total Energies a region Auvergne-Rhône-Alpes; v přátelské atmosféře bylo pro zástupce průmyslového sektoru obou zemí snazší zapříst hovor a probrat potenciální podnikatelské příležitosti.  

Hosté měli také možnost ochutnat gastronomické speciality kraje Auvergne, které odrážejí kulturní bohatství tohoto regionu. Vynikající sýry a vytříbená vína z vyhlášených oblastí útočily na chuťové buňky hostů a podtrhovaly rozmanitost a kvalitu francouzských produktů.

Velvyslanec Francie v České republice vyzdvihl význam podobných akcí pro posílení hospodářských vazeb mezi oběma zeměmi a Roland Bourgeois zdůraznil dlouhodobý závazek Francouzsko-české obchodní komory podporovat zájmy francouzských a českých firem a jejich spolupráci.

Celkově lze říci, že zahajovací koktejl Francouzského pavilonu nejen upevnil obchodní vztahy, ale také připomněl, že k plodné a trvalé spolupráci mezi Francií a Českou republikou svou měrou přispívají i akce s kulturním a gastronomickým obsahem.