Actualités  •  Ze života komory

Beaujolais Nouveau & Svatomartinské: idylický večer na břehu řeky Vltavy

[Translate to Tchèque:]

Čekání bylo dlouhé a radost z opětovného setkání o to větší! 

Kvůli covidu jsme zatím ani jednou od roku 2019 nemohli třetí listopadový čtvrtek uspořádat tradiční komorovou akci Beaujolais Nouveau... Není proto až tak překvapivé, že se včera v Mánesu na Novém Městě, na břehu Vltavy (která při troše fantazie mohla večer vypadat jako Saôna) sešlo na 500 účastníků, aby oslavili příchod Beaujolais Nouveau a jeho českého bratrance, Svatomartinského. 

 

Puntičkáři jistě zaznamenali, že letošní večer se konal třetí listopadovou středu a ne čtvrtek, jak velí zvyk, a jejich poznámka bude správná. Komora ale tradici dodržet chtěla, a tak přišla s malou fintou: od zahájení večera do půlnoci se servírovala jen zralá (nikoli tedy mladá) vína Beaujolais a Svatomartinské. A o půlnoci, tak jak se to dělo současně na Rhôně, Saôně i Loiře (vlastně všude na světě) a po odpočítávání podobně jako na Silvestra, bouchly zátky Beaujolais Nouveau. K smůle těch, co neradi ponocují! 

 

Dobré víno, skvělé jídlo, jazz a tombola byly hlavními pilíři večera, který byl zároveň poslední velkou akcí v roce 2022. A skvělé bylo i to, že následující den, který pro některé mohl být náročný, byl dnem pracovního volna!  

 

Komora velmi děkuje všem partnerům, bez nichž by se akce nemohla konat: Danone, Mazars, TotalEnergies, Uniqa a především společnosti Atalian, platinovému partnerovi

Děkujeme také našim dodavatelům z řad členů: La Cave d’Adrien, Lahve:, Advivum, Farmstore,  Mánes, Pixito a Konfes

 

Níže najdete fotogalerii (a velmi brzy i video) z akce.

A fotografie z fotoboxu našeho partnera Pixito na tomto odkazu  (s kódem: manes).