COVID-19  •  Sektorové aktuality

Podmínky pro vstup na území Francie

[Translate to Tchèque:]

Podmínky vstupu do Francie z České republiky

 

Byla zavedena klasifikace zemí dle zdravotních rizik a na cestování se budou vztahovat zvláštní postupy v závislosti na zemi původu nebo na cílové zemi. Jelikož je Česká republika v současnosti klasifikována jako „zelená“, nejsou k odůvodnění vstupu na francouzské území nutné žádné závažné důvody.

 

POŽADAVKY PRO VSTUP

 

Zdravotní předpisy pro vstup na francouzské území

 

  • U cestujících, kteří byli očkováni podle evropských předpisů, nebudou při odjezdu vyžadovány žádné testy. Pro příjezd do Francie bude opět stačit doklad o kompletním očkování bez ohledu na zemi původu, jako tomu bylo před rozšířením varianty omikron.   

  • Pro neočkované cestující zůstává povinnost pro cestu do Francie předložit negativní test, ale opatření při příjezdu (test, izolace) jsou zrušena, pokud přijíždějí ze zemí na "zeleném" seznamu, které se vyznačují mírnou cirkulací viru.   

  • Pokud neočkovaní cestující přijíždějí ze země uvedené na "oranžovém" seznamu, budou muset doložit závažný důvod, který opravňuje jejich příjezd do metropolitní Francie, a mohou být při příjezdu podrobeni namátkovému testu. Cestující, kteří budou mít pozitivní test, se budou muset izolovat v souladu s doporučeními zdravotní pojišťovny. 

Podrobnější informace 

 

Zdroje:

 

Čestné prohlášení