Rekordních 103 týmů na turnaji v pétanque

V zahradách Trojského zámku se ve čtvrtek 27. srpna uskutečnil již 12. ročník největšího amatérského turnaje v pétanque. Typicky francouzský sport si na pozvání Francouzsko-české obchodní komory přišlo zahrát přes 300 účastníků. Pro zástupce francouzsko-české byznys komunity je tato prestižní akce každoročně příležitostí k pravidelnému setkání a networkingu.

Vítězemn letošního ročníku se stal česko-francouzský tým společnosti Eurosoft, který ve finále porazil tým AEW Europe. O třetí místo se utkali dva výrobci alkoholických nápojů: Pernod-Ricard a vinařství Kolby a právě vinaři byli v tomto boji úspěšnější.

Turnaj v pétanque FČOK každý rok přiláká nejen stovky zájemců o francouzskou kulturu a gastronomii. Zajímavou příležitostí je také pro ty, kteří hledají nové cesty navazování kontaktů ve francouzské obchodní komunitě. Nejen na golfu můžete potkat nové obchodní partnery.

Letošní program zpestřil exhibicí Eric Sirot, francouzský profesionální hráč a trojnásobný mistr světa. Každý zapsaný tým se utkal ve třech zápasech do 11 bodů, ve volných chvílích si mohli krátce zahrát právě i s Ericem Sirotem.