Actualités  •  Členské aktuality

Skupina Unibail-Rodamco-Westfield Česká republika získala již podruhé prestižní ocenění top employer pro rok 2023 

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield Česká republika, vlastník a provozovatel pražských nákupních center Westfield Chodov, Centrum Černý Most a Metropole Zličín, obdržela již podruhé prestižní mezinárodní ocenění Top Employer. 

Nezávislá organizace Top Employers Institute tímto způsobem už třicet let oceňuje společnosti po celém světě, které svým zaměstnancům poskytují nadstandardní pracovní prostředí. Letos byla společnost ohodnocena jako vynikající v oblastech obchodní strategie, diverzity a inkluze a udržitelnosti. Skupina URW je jednou z 18 společností v České republice, které se celosvětově uznávaný certifikát podařilo pro rok 2023 získat. Společnost Unibail-Rodamco-Westfield Czech Republic dosáhla více než 80 % bodového hodnocení a již podruhé získala ocenění Top Employer. V rámci systému hodnocení pro udělení certifikátu byly mezi praktikami v oblasti lidských zdrojů v české pobočce společnosti Unibail-Rodamco-Westfield jako výjimečné označeny oblasti obchodní strategie, udržitelnosti a diverzity a inkluze (D&I). Meziročně se skóre společnosti URW Česká republika v oblastech D&I a udržitelnosti zlepšilo dokonce o 13, resp. 14 procentních bodů, což jen dokazuje, jak strategicky se společnost zaměřuje na zajištění rozmanitého, udržitelného a zdravého pracovního prostředí. Dalšími silnými oblastmi byly řízení talentů a silná firemní kultura. 

„Jsme nesmírně pyšní, že jsme získali certifikát Top Employer v České republice dva roky po sobě. Je to pro nás velká pocta a důkaz, že veškeré naše úsilí a strategie, které pro naše zaměstnance zavádíme, jsou v rámci trhu skutečně špičkové a mají pozitivní dopad na celkovou prosperitu organizace a angažovanost našich lidí,“ říká Pavlína Kadlecová, ředitelka lidských zdrojů ve společnosti Unibail-Rodamco-Westfield Česká republika, a dodává: „Zlepšení jsme zavedli v řadě oblastí včetně onboardingu, diverzity a inkluze nebo péče o wellbeing našich zaměstnanců. Zároveň jsme si zachovali dlouhodobě funkční nástroje v oblasti rozvoje talentů a řízení firemní kultury. S každým úspěchem samozřejmě přichází i velká odpovědnost a naším cílem je v tomto duchu pokračovat i nadále a udávat trend nejlepších praktik v oblasti lidských zdrojů na českém trhu.“ 

Institut Top Employers hodnotí společnosti na základě jejich odpovědí v dotazníku zaměřeném na nejlepší postupy v oblasti lidských zdrojů. Většina otázek dokonce vyžaduje předložení podpůrné dokumentace, aby bylo možné poskytnuté odpovědi doložit. Certifikace se celkově zaměřuje na podmínky, které zaměstnavatelé vytvářejí pro své zaměstnance. Průzkum zahrnuje šest zastřešujících klíčových kompetencí v oblasti lidských zdrojů: Steer, Shape, Attract, Develop, Engage, and Unite. Ty jsou dále rozděleny na více než 20 témat, jako je například obchodní strategie, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, oceňování/odměňování, wellbeing nebo diverzita a inkluze. 

O Top Employers Institute Top Employers Institute je celosvětovou autoritou v oblasti uznávání a certifikace nejvyšších standardů v oblasti lidských zdrojů. Pomáhá tuto oblast zlepšit a obohatit tak svět práce. Prostřednictvím certifikačního programu Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti validovány, certifikovány a uznány jako vynikající zaměstnavatelé. Top Employers Institute má více než třicetiletou tradici a certifikoval více než 1 857 organizací ve 123 zemích/regionech světa. Společnosti certifikované jako „Top Employers“ pozitivně ovlivňují životy více než 8 milionů zaměstnanců po celém světě. O společnosti Unibail-Rodamco-Westfield Společnost Unibail-Rodamco-Westfield je přední globální developer a provozovatel vlajkových nákupních destinací s portfoliem v hodnotě 55 mld. EUR (k 30. červnu 2022), z čehož 87 % tvoří maloobchod, 6 % kancelářské prostory, 5 % konferenční a výstavní prostory a 2 % služby. 

Skupina URW v současné době vlastní a provozuje 80 obchodních center včetně 53 vlajkových center v nejdynamičtějších městech Evropy a USA. Skupina Unibail-Rodamco-Westfield působí na dvou kontinentech a ve 12 zemích světa. Poskytuje jedinečnou platformu pro maloobchodníky a značky a svým zákazníkům nabízí výjimečné a neustále nové zážitky. Díky podpoře 2 700 profesionálů a jedinečné úspěšné historii a know-how má skupina Unibail-Rodamco-Westfield ideální postavení ke generování nadprůměrné hodnoty a k rozvoji špičkových projektů. Skupina Unibail-Rodamco-Westfield na sebe upozornila programem Better Places 2030, jehož ambicí je vytvářet lepší místa, která berou ohled na nejpřísnější ekologické standardy a přispívají k rozvoji lepších měst. Akcie skupiny Unibail-Rodamco-Westfield jsou kotovány na burzách Euronext Amsterdam a Euronext Paris (Euronext ticker: URW) se sekundární kotací v Austrálii prostřednictvím nástroje Chess Depositary Interests (CDI). Skupina má rating BBB+ od společnosti Standard & Poor’s a Baa2 od společnosti Moody’s. 

Další informace získáte na adrese www.urw.com.