Actualités  •  Ze života komory

Ohlédnutí za akcí „Rendez-vous à la française" na ZČU v Plzni

[Translate to Tchèque:]

Dne 23. října se Francouzsko-česká obchodní komora účastnila v letošním roce již druhého ročníku „Rendez-vous à la française“. Tentokrát směřovala komora svou cestu do Plzně, konkrétně na Západočeskou univerzitu (ZČU).

Cílem projektu „Rendez-vous à la française“ je propagace francouzského jazyka jako jazyka spjatého s inovacemi, a to jak v mezinárodním, tak českém měřítku. Snahou je také podnítit a podpořit mladé lidi, aby pokračovali ve studiu francouzštiny, která na pracovním trhu může být významnou přidanou hodnotou. Znalost tohoto jazyka nabízí skvělou perspektivu pro budoucí pracovní uplatnění a je bránou do světa podnikání.

FČOK se zapojila zejména během tzv. Business Fóra, díky kterému se na univerzitě sešly francouzské firmy i francouzsko-české instituce, aby mladým lidem představily možnosti praktického uplatnění francouzštiny v reálném podnikatelském prostředí.

V lednu 2024 se můžete těšit další setkání „Rendez-vous à la française“, které se uskuteční v Brně na Masarykově univerzitě. 

Přečtěte si také náš článek z březnového Rendez-vous à la française na Vysoké škole ekonomické (VŠE) v Praze.