COVID-19  •  Sektorové aktuality

SMART záruka od ČMZRB pomůže firmám s digitalizací

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) připravila pro malé a střední podnikatele tzv. SMART záruku, která jim usnadní přístup k úvěrům od komerčních bank na digitalizaci. Příjem žádostí o tzv. SMART záruku startuje ve čtvrtek 8. dubna 2021.

Malí a střední podnikatelé, kteří budou chtít získat úvěr na realizaci nějakého projektu, který přispěje k digitalizaci jejich firmy, budou moci od ČMZRB využít tuto SMART záruku. „Zdarma budeme poskytovat záruky až do výše 80 % jistiny zaručovaného úvěru, jehož maximální výše může být 4 mil. Kč. Ručit budeme po dobu až šesti let,“ přibližuje Jiří Jirásek, předseda představenstva a generální ředitel ČMZRB.

Podporu mohou využít podnikatelé působící na území celé České republiky a napříč jednotlivými obory podnikání, jako je například zpracovatelský průmysl, stavebnictví, maloobchod a velkoobchod, doprava a skladování, ubytování a pohostinství, informační a komunikační činnosti a další služby.

Příjem žádostí o SMART záruku bude spuštěn ve čtvrtek 8. dubna 2021 a poběží až do 30. září 2023.

 

Více informací

 

Zdroje: