COVID-19  •  Sektorové aktuality

Vláda prodloužila Antivirus A, ministerstvo financí odloží firmám některé daně

Vláda prodloužila Antivirus A do konce roku, podporu zvýšila 

Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do 50.000 korun. "My jsme dnes schválili, prodloužili a modifikovali program Antivirus, a to režim A - pouze ale v té oblasti, která se týká těch firem, které jsme z rozhodnutí vlády z důvodů epidemiologických zavřeli," řekla na tiskové konferenci Maláčová.

Náměstkyně Štěpánková ČTK řekla, že stát bude ale pokračovat i ve vyplácení části náhrad pro lidi v karanténě, a to ve stejné výši jako dosud.

Podnikatelům, kteří byli zasaženi novými vládními opatřeními proti šíření koronaviru, ministerstvo financí automaticky odloží všechny úhrady DPH, daně z příjmu a silniční daně od dneška do konce roku.

Ministryně Schillerová v pátek na mimořádném zasedání vlády předloží návrh kompenzačního bonusu pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) a malé společnosti s ručením omezeným bez zaměstnanců ve výši 500 korun denně.

Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období. Maximální výše podpory bude deset milionů korun.

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun, program dnes schválila vláda.

 

Zdroj: