Členské aktuality

26. koncertní sezonu PKF — Prague Philharmonia zahájí dvě velká B, otevřou se salónky Obecního domu a přijede i Richard Wagner!

Orchestr PKF — Prague Philharmonia zahájí svou 26. koncertní sezonu slavnostním koncertem ve Smetanově síni Obecního domu ve středu 11. září.

Pod taktovkou šéfdirigenta Emmanuela Villauma zazní Pátý klavírní koncert Es dur Ludwiga van Beethovena zvaný „Císařský“ se sólistou Simonem Trpćeským a Třetí symfonie d moll  Antona Brucknera, dedikovaná Richardu Wagnerovi. „Ve středu vkročíme do sezony plné výzev a pro PKF významných událostí. Čeká nás debut v Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre v Kuvajtu, Má vlast v Brucknerhausu v Linci, evropské turné s Jonasem Kaufmannem, první koncert klasické hudby v O2 universum Praha a po delší době opět vydáváme desku u prestižního vydavatelství Deutsche Grammophon. Kromě toho se mohou posluchači těšit na řadu zajímavých osobností a atraktivních hudebních titulů v koncertních řadách PKF, které nabízí v Praze,“ shrnuje novou sezonu ředitel PKF — Prague Philharmonia Radim Otépka.

Tématem nadcházející sezony, jejímž mottem zůstává slogan DOTKNI SE ZVUKU, se stala rekonstrukce, evoluce a ve stejném momentě i destrukce či přeměna hudby někoho jiného. „Postavit program bylo opravdu velmi inspirujícím a stimulujícím intelektuálním cvičením,“ říká o sezoně 2019–2020 šéfdirigent PKF — Prague Philharmonia Emmanuel Villaume. „Zazní tituly jako Musogského Obrázky z výstavy, Webernova instrumentace Bachovy Hudební obětiny, Rendering Luciana Beria, Brittenovy Iluminace, Brahmsova Čtvrtá symfonie nebo skladba From the Future World zkomponovaná umělou inteligencí AIVA na motivy nedokončené skladby Antonína Dvořáka,“ dodává.

V rámci zahajovacího koncertu se pro návštěvníky exkluzivně otevřou luxusní salónky na úrovni Smetanovy síně. Diváci si tak budou moci prohlédnout tyto secesní klenoty Obecního domu. A svou návštěvu přislíbil i slovutný Richard Wagner, který do Prahy dorazí se svého bayreuthského sídla Villy Wahnfried…

Koncert se koná pod záštitou Primátora hl. města Prahy Zdeňka Hřiba.

Patronem koncertu je trumpetista PKF — Prague Philharmonia Martin Pavluš, s jehož tváří se můžete setkávat na všech vizuálech vydaných k této události.