Výběrová řízení na dodavatele & Obchodní příležitosti

Česká bankovní asociace odložila splátky hypoték a spotřebitelských úvěru pro OSVČ o 3 měsíce

Prezidium jakožto nejvyšší orgán České bankovní asociace, která zastupuje naprostou většinou bank na českém trhu, 12. března 2020 rozhodlo, že vhodným nástrojem je v doložených případech poskytnout klientům možnost tříměsíčního odkladu splátek hypotéčních a spotřebitelských úvěrů.

Mise à jour : 16/03/2020

Primárně se přitom banky zaměří na klienty z řad zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných, protože lze předpokládat, že právě na ně dopadne epidemie nejtíživěji. Současně byly zahájeny konzultace s Českou národní bankou s cílem, aby v těchto případech byl nastíněný přístup ke klientům zohledněn při bankovním dohledu, který nad bankami provádí.

Vedle toho pokračuje intenzivní činnost společné pracovní skupiny České bankovní asociace s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, jejímž cílem je zprostředkovat a usnadnit adresné doručování již oznámených, jakožto i případných budoucích vládních opatření na pomoc malým podnikům a živnostníkům prostřednictvím pobočkové sítě bank, jakožto i dalších distribučních kanálů, kterými banky disponují.

Zdroje: