O komoře

Komora 2.0: Kvalitní akce a služby, síť kontaktů a členské výhody

[Translate to Tchèque:]

Za prvních 6 měsíců letošního roku Komora uspořádala 32 akcí a více než tři čtvrtiny z nich byly pro členy zdarma. Na odborných, společenských kulturních nebo sportovních akcích se setkalo více než 1 100 hostů – potencionálních kontaktů pro rozvoj vašeho podnikání. Na druhou polovinu roku je v plánu dalších více než 30 akcí s očekávanou účastí 2 000 hostů. K největším patřil turnaj v pétanque v Praze s 330 hráči, na Beaujolais nouveau na Občanské plovárně vás může přijít až 600, ale s přihláškami neváhejte.

Jak díky Komoře budete více vidět? A koho poznáte?

Francouzsko-česká obchodní komora na začátku roky vykročila svižným tempem ke svému novému modernímu já, ale zůstává i platformou pro rozvoj vašeho podnikání ve francouzsko-českém prostředí. Pod heslem Komora 2.0 přinášíme nové nástroje a možnosti, díky kterým pro vás bude členství v Komoře ještě užitečnější a výhody budou snáze dostupné. Většina z nich se odehrává v prostředí online komunikace a mnohé z nich se váží k novému webu www.chambre.cz, který jsme spustili v závěru léta. Vyberte si, která ze členských výhod je pro vás ta nejzajímavější.

Hlavní výhodou pro členy je vždy aktuální online ročenka členských společností. Navíc v ní můžete vyhledat i kontakty z francouzských obchodních komor jinde ve světě. Přes jednoduchý formulář můžete ostatním členům nabízet své služby nebo prezentovat novinky z vaší společnosti. Samozřejmostí jsou i sociální sítě: Facebook, LinkedIn a Twitter.

  • Online ročenka členů – vždy aktuální, vy sami si můžete upravit profil své společnosti.
  • Přímé oslovení členů – po přihlášení můžete vyplnit svůj osobní profil a přímo oslovit či požádat o kontakt členské společnosti 123 francouzských obchodních komor z 93 zemí světa, které mají celkem 36 500 členů.
  • Speciální nabídky – Možnost nabízet i využít speciální nabídky od členů pro členy
  • Články o členech – články o novinkách z vaší společnosti v časopise Contact a v sekci členských aktualit na webu.
  • Video – rozhovory s účastníky akcí a klienty FČOK.

 

Podporujeme vaše podnikání

Poradenských služeb oddělení na podporu podnikání FČOK využilo za letošní první pololetí 36 firem. Nejčastěji se jednalo studie trhu nebo vyhledání potencionálních klientů či distributorů. Mnohé firmy, ať už členské či nikoliv, využily také služeb Komory jako agentury práce. Pomáhali jsme například s formulováním personální politiky, vyhledáním zaměstnanců i jejich zaměstnáním.

  • Burza práce – na webu Komory můžete práci hledat, ale také ji nabízet.

Všechny poskytované služby, doposud známé jako Podnikatelský inkubátor, od letošního podzimu nově spadají pod hlavičku LeBooster. Služby zůstávají stejně kvalitní a pod stejným názvem je navíc najdete i v dalších francouzských obchodních komorách ve světě. Síť LeBooster nabízí v 68 zemích celkem 102 business center, ve kterých je 1 560 pracovních míst.

Vaše Komora je členem sítě francouzských obchodních komor ve světě, stejně jako 123 dalších. Některé mají jen pár členů i zaměstnanců, některé čítají stovky nebo dokonce tisíce členských firem, jako v případě Maroka. Francouzsko-česká obchodní komora patří podle počtu zaměstnanců spíše k těm menším, rozsahem poskytovaných poradenských služeb obchodního oddělení nebo počtem a rozmanitostí akcí však patří k nejaktivnějším.

 

Hosté Komory v roce 2019

Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí ČR

Věra Jourová, eurokomisařka

Luděk Niedermayer, europoslanec

Markéta Vaňková, primátorka Brna

Vojtěch Benda, člen bankovní rady České národní banky

Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař