Ze života komory  •  Veletrhy a výstavy

Ohlédnutí za prvním dnem Mezinárodního strojírenského veletrhu 2022 v Brně 

[Translate to Tchèque:]

První den MSV plný událostí a zážitků - a to je zatím jen začátek!

Jen co si vystavovatelé z řad francouzských firem zastoupených v rámci Francouzského pavilonu, který se letos koná již po 19., připravili své expozice pro první návštěvníky, měli mimořádnou příležitost setkat se s oficiální delegací v čele s Petrem Fialou, předsedou vlády České republiky! Nejvyšší zástupce české exekutivy pavilon slavnostně otevřel a také vyměnil pár slov s přítomnými zástupci francouzské ekonomiky.

 

Při slavnostním otevření Francouzského pavilonu si nejdůležitější muž české exekutivy mohl popovídat s přítomnými zástupci francouzské ekonomiky. Součástí delegace, která navštívila Francouzský pavilon a oficiální expozici regionu Auvergne-Rhône-Alpes, byl i Jozef Síkela, ministr průmyslu a obchodu, Martin Kupka, ministr dopravy, Eva Decroix, poslankyně Parlamentu České republiky, Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy (SPČR), a Tomáš Moravec, generální ředitel Veletrhů Brno (BVV). Setkali se zde s Philippem Meunierem, viceprezidentem regionu Auvergne-Rhône-Alpes (a jeho delegací), Jeho Excelencí Alexisem Dutertrem, velvyslancem Francie v České republice, Radoslavem Klepáčem, ředitelem vnějších vztahů a marketingu Veletrhů Brno (BVV), a Rolandem Bourgeoisem, předsedou správní rady Francouzsko-české obchodní komory.

 

Den pak uzavřela tradiční zahajovací recepce Mezinárodního strojírenského veletrhu, během které byli představeni naši partneři z regionu Auvergne-Rhône-Alpes .Tento týden do Brna přijelo skutečně jeho široké zastoupení, kromě představitelů regionu také zástupci CPME, AURA Entreprises a AURA Gourmand. Byla to skvělá příležitost navázat kontakty mezi vystavovateli a návštěvníky a zároveň ochutnat typická jídla tohoto regionu, která nabízí agentura AURA Gourmand a která serviroval náš člen Farmstore.

 

Níže najdete fotografie z prvního dne MSV.