Ze života komory  •  Členské aktuality  •  Náš pohled na …

Deloitte míří do nových kanceláří

Společnost Deloitte přestěhuje své pražské sídlo do nových kanceláří v projektu Churchill. Ten staví od listopadu loňského roku společnost Penta mezi Hlavním nádražím a Vysokou školou ekonomickou. Deloitte plánuje obsadit v budově I přes 12 000 m2, tedy více než 80 % celkové pronajímatelné plochy budovy.

„Deloitte se poměrně dynamicky vyvíjí a proměňuje. Oporou pro výrazný růst mu nutně musí být moderní a technologicky vyspělé pracovní zázemí,“ říká Diana Rádl Rogerová, řídící partnerka Deloitte ČR. „Stěhovat se plánujeme v první polovině roku 2019,“ dodává.

Kanceláře budou vybaveny moderními ekologickými technologiemi. Poběží v nich inteligentní distribuce vzduchu a pro zálivku i splachování toalet bude využíváno dešťové vody. Mimo jiné i proto budova získala certifikaci LEED Gold.

„Při projektování nových kanceláří vycházíme z průzkumu mezi zaměstnanci i zkušeností zahraničních kolegů. Nový koncept kanceláří akcentuje spolupráci, kreativitu a flexibilitu. Větší důraz klademe i na „well being“ zaměstnanců – budeme mít například vlastní posilovnu nebo střešní terasu s výhledem na Pražský hrad. Naši zaměstnanci i klienti se jednoduše mají na co těšit,” říká Jan Stehlík, provozní ředitel společnosti Deloitte ČR.

Zaměstnanci Deloitte budou moci v nových kancelářích využít i 60 stojanů pro kola. Areál Churchill je totiž přístupný z dalších částí Prahy také po cyklostezce. Další novinkou bude coworkingová zóna Deloitte Next. Poskytne zázemí pro klienty, kteří v ní budou moci otestovat své nápady a nová řešení v praxi v rámci několikadenního intenzivního soustředění.

Kancelářská část (budova I a II) a nový bytový dům jsou poslední fází projektu Churchill, která navazuje na předchozí výstavbu pěti rezidenčních budov. Součástí projektu je i stavba podchodu, který umožní pěší propojení Hlavního nádraží, náměstí Winstona Churchilla a VŠE a zpřístupní stanici metra C přímo ze Žižkova a Vinohrad.